zoeken binnen de website

Groningen zet ICT-uitbesteding door

door: Peter Olsthoorn | 6 juni 2017

Politieke en gemeentelijke tegenstand en protesten ten spijt brengt het College van B&W van Groningen het ICT-werk grotendeels bij een nog te kiezen derde partij onder.

Een motie van de oppositie (SP, CDA, ChristenUnie, Partij voor de Dieren en Stadspartij) kreeg onvoldoende steun, daar alle coalitiepartijen het voorstel steunen: D66, VVD, PvdA en GroenLinks. De oppositie wilde voorgenomen uitbesteding van verwachte besparingen te laten toetsen door Bureau ICT-Toetsing (BIT) in Den Haag. Dat vindt B&W onnodig.

Gedurende beraadslagingen afgelopen weken traden breed gedragen verzet en bezwaren naar voren vanuit de gemeenteraad en Ondernemingsraad.Die konden louter de oppositie bekoren en de paars-groene coalitie niet.

De aanbesteding wordt gedaan voor een periode van zes jaar, te beginnen vanaf april 2018. Er is een bedrag aan gekoppeld van 66 miljoen euro en de besparing op jaarbasis bedraagt een kleine 5 miljoen euro volgens B&W. De 65 overtollige werknemers worden begeleid naar nieuw werk, eventueel bij de partij die de ICT overneemt.

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.