partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina AnylinQ

logo anylinq

partnerartikelen

 • Standaardisatie datamanagement zorgt voor meer innovatie

  door: Vincent van der Mast

  Data of informatie die verwerkt kan worden door slimme IT-toepassingen zijn binnen de overheid alom aanwezig. Er groeit een steeds grotere kloof tussen waar de data-organisatie van de overheid zich nu bevindt en waar deze zou moeten zijn voor een optimaal ontwikkelklimaat. Hoog tijd om deze Business Integrity Gap te benoemen.

 • SD-WAN biedt veilige en flexibele basis voor overheidsnetwerken

  Het overheidsapparaat is hard op weg naar een doorlopende digitale transformatie, met toenemend dataverbruik en netwerkbelasting tot gevolg. “Van DigiD en subsidieaanvragen tot meldingen over een straatlantaarn die kapot is: alles kan digitaal. Steeds meer systemen en databases worden hiervoor met elkaar verbonden”, legt Network Security and Infrastructure Engineer Jurgen Schulze van AnyLinQ uit.

 • Overheden zijn niet goed voorbereid op ransomware-aanvallen

  door: Kim de Vries

  Het is niet de vraag óf je als overheidsinstantie te maken krijgt met een hack of ransomware-aanval, maar wanneer. Daarom pleit Marco Schoenmakers, Product Owner bij AnyLinQ, voor aandacht voor security in de breedste zin van het woord. “Er worden allemaal back-ups gemaakt, maar bij een ransomware-aanval is de kans groot dat de ransomware ook in de back-up zit.”

 • Back-up van data actueler door toenemend gebruik clouddiensten

  door: Kim de Vries

  Thuiswerken is inmiddels heel normaal en binnen bedrijven en overheden wordt intensief met de Teams- en Onedrive-functionaliteit van Microsoft 365 gewerkt. Het gebruik van data en applicaties in de cloud neemt snel toe. Maar wat vaak vergeten wordt, is dat de eigenaar van de data zelf verantwoordelijk is voor de back-up van die data.