partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina AnylinQ

logo anylinq

Nieuwe storage en servers voor gemeente Montferland

nieuws | 24 juni 2021

Een traag systeem en te weinig ruimte, daar zit niemand op te wachten. Hierdoor blijft de productiviteit en groei van een organisatie steken. Gelukkig valt er wat aan te doen. Zo heeft AnyLinQ voor de gemeente Montferland hun probleem aangepakt door alle servers en storage te vervangen. Benieuwd hoe? Lees het hieronder!

De gemeente wilde een ‘reguliere vervanging’: dit is een vervanging van alle storage en de servers die gekoppeld zijn aan hun netwerk. Dit is gedaan op twee locaties, namelijk de locatie in Didam waar het gemeentehuis zit en in hun datacenter in Arnhem waar de back-ups draaien.

Een extra uitbreiding van de storage en servers was hierna ook nog nodig. Extra geheugen, servers en schijfruimte stonden daarom vooraan op de planning, zeker sinds de nieuwe thuiswerksituatie waarbij alles veilig en snel vanuit huis moest kunnen. AnyLinQ heeft ervoor gezorgd dat de gemeente flexibel kan meebewegen met snelle veranderingen.

Nieuwe servers en storage van Huawei

De gemeente heeft gekozen voor producten van Huawei. ‘Ook al zijn er veel geruchten rondom dit merk, wij hebben er geen moment spijt van gehad’, zegt Hans Volbeda, senior Cluster Automatisering van de gemeente Montferland. Door het partnerschap met Huawei kan AnyLinQ snel producten leveren. Maar waarom koos de gemeente voor deze producten? ‘Om de prijs-prestatie verhouding die ze leveren en de kwaliteit, die perfect bij ons project paste.’ aldus Hans.

VMware werd ook gebruikt in de optimalisatie. Over de Amerikaanse afkomst van deze service was er even spanning, omdat de Chinese Huawei producten nog wel eens lastig willen linken met andere merken. Uiteindelijk is dit allemaal soepel verlopen. Tenslotte is er geoptimaliseerd met O-Flash, waardoor alles een supersnel geheel is geworden.

Concrete optimalisaties

De gemeente merkt vooral dat de snelheid van de servers zijn geoptimaliseerd. Ze merken dit doordat de computers een veel kortere laadtijd hebben tijdens werkzaamheden. Hiernaast is er door het tunen van de Oracle server een veel snellere gebruikerservaring bij hun klanten.

Door de nieuwe servers kan de gemeente nu veel flexibeler inspringen op de nieuwe thuiswerksituatie, waarbij in zeer korte tijd het aantal thuiswerkplekken van 20 naar 250 is toegenomen. Door de nieuwe servers en ruimte kunnen de medewerkers van de gemeente nu net zoveel thuis als op kantoor werken. Het vertrouwen op de servers is vanuit de gemeente nog nooit zo groot geweest.

Door de optimalisaties aan de schijfruimte verwachten ze dat deze nu minstens zes à zeven jaar meekan, en dit is opmerkelijk aangezien het normaal maar zo’n vier tot soms vijf jaar meegaat. De storage op O-Flash bevalt goed en hier hebben ze intern veel profijt van doordat hij veel sneller is, en ze minder vaak de storage hoeven te vervangen of op te schonen.

Een passende oplossing op maat

Deze projecten hebben de gemeente uiteindelijk veel performance winst en stabiliteit gebracht zonder ook maar één incident. De gemeente vindt werkrelaties heel belangrijk, en die met AnyLinQ is zeer betrouwbaar.

Door de gesprekken die voorafgaand aan het project zijn gevoerd, zijn de verwachtingen van de gemeente goed in kaart gebracht en kon AnyLinQ alles naar wens van de klant uitvoeren en realiseren. ‘Wij vinden dat AnyLinQ een betrouwbare partner is, die goed meedenkt tijdens het proces. Ze zijn reëel wanneer nodig, en houden je niet onnodig aan het lijntje. Ook zijn ze altijd bereikbaar als er iets is’ aldus Hans.

tags: , , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.