partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

digitalisering en democratie

 • De toekomst is nu (en wie de ogen sluit, is af)

  door: Karina Meerman

  Ben van Lier

  De digitale transitie komt er niet aan, ze is er al. Niemand heeft nog langer de luxe om technologie saai te vinden of moeilijk, zegt hoogleraar Ben van Lier, tevens directeur bij Centric. “Digitale kennis en vaardigheden zijn noodzakelijk om als mens te kunnen leven, werken en leren in de Europese digitale ecologie. Als we niet bijleren in Nederland, gaan we steeds verder achterlopen.”

 • Partical: kortcyclische democratie in realtime realiseren

  door: Marieke de Vos

  De samenleving verandert, maatschappelijke opgaven veranderen en dat vraagt om een andere aanpak. “Het is voor Centric reden om in te zetten op een nieuwe generatie overheidssoftware voor een nieuwe generatie overheidsprofessionals”, aldus Sander Meinders, startup & innovation manager bij Centric.

 • iBestuur Congres 2021: Real-time democratie, kan het al?

  Bij burgers draagvlak creëren voor beleid, voordat het beleid is gemaakt. Voor veel bestuurders is dat een mooie droom. Kan technologie helpen die waar te maken? Centric presenteert tijdens het congres een aantal mogelijkheden, met extra aandacht voor het concept Partical, een platform voor digitale participatie.