partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

partnerweblogs

  • Blockchain and the governance of algorithms

    door: Ben van Lier

    iBestuur academie, mastercourse smart cities - Ben van Lier

    Governance is het besturen van een collectief zoals een stad, een organisatie of een groep van mensen en hun activiteiten. De governance van een dergelijk collectief of systeem komt tot stand door een geheel aan regels en voorschriften dat is ontwikkeld voor het optimaal functioneren ervan.

  • Parkeren op de politieke agenda!

    door: Kees-Jan de Graaf

    Parkeren op de politieke agenda, gaat dat niet wat ver? Dat is wellicht uw eerste gedachte bij het lezen van bovenstaande titel. Toch draagt het slim organiseren van parkeren en parkeerbewegingen bij aan een duurzame, leefbare, bereikbare en aantrekkelijke samenleving en dan is de link met de politieke agenda al snel gelegd.

  • Het Omgevingscollectief: alles voor een prettige leefomgeving

    door: Sander Meinders

    Die Omgevingswet, daar krijgt dus echt iedereen mee te maken. Dat wist u ongetwijfeld al. Werkt u voor de overheid in het fysieke domein? Dan heeft ook u een hoop te doen, zoals u vorig jaar al hebt kunnen horen op talloze bijeenkomsten en congressen. Maar waar begin je?

  • De klant van mijn klant

    door: Kees-Jan de Graaf

    Onlangs had ik een feestje ergens in een buurt waar het ook ’s avonds nog betaald parkeren is. Gelukkig kon ik net als andere gasten gebruikmaken van de bezoekersregeling van de gastvrouw. Dus daar stonden we in de kou. Eerst een kenteken invoeren op de parkeerautomaat en dan van een smoezelig papiertje een gebruikersnaam en wachtwoord lezen voor de bezoekerskorting.

  • Is de GBI wel een goed idee?

    door: Ron Bartels

    Ron Bartels - Centric

    Op 4 oktober schreef Peter Mom twee interessante artikelen in iBestuur “Samen met zijn allen” en “Eerst zien, dan geloven” over de GBI-plannen van vijftien gemeenten, die voornemens zijn om samen ondersteunende systemen te bouwen voor de uitvoering van de Participatiewet. Opmerkelijk genoeg hebben deze publicaties niet tot reacties geleid.

  • Slokt het zaaksysteem uw DMS op?

    door: Hein van Schijndel

    Hein van Schijndel heeft tien jaar ervaring in een gemeentelijke organisatie en werkt vanaf 2001 voor Centric. Hein is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Centric-oplossingen voor informatie-uitwisseling en basisregistraties.

    Ik herinner me nog dat ik in 2013 een seminar bezocht over zaakgericht werken. Een van de onderwerpen was: “Zaak- en objectgericht (samen)werken”. Ik was op dat moment net begonnen in mijn nieuwe functie als strategisch productmanager zaakgericht werken. Alles was nieuw voor mij.

  • Burgers en bedrijven brainstormen over een veilige samenleving

    door: Sander Meinders

    Pas was ik bij de kick-off van de Innovatie Challenge Veilige Samenleving, een initiatief van BlomBerg Society waaraan Centric als partner verbonden is. Doel van de Challenge is het ontwikkelen van nieuwe antwoorden op actuele veiligheidsvraagstukken die burgers echt verder helpen. Met zes teams zijn we aan de slag gegaan.

  • Gemeenten werken pas samen zodra ze grijze haren krijgen

    door: Arnoud van der Lugt

    Nu de afgelopen twee jaar meer dan de helft van de Nederlandse gemeenten bij een belastingsamenwerking is aangesloten, is de groeisnelheid er bij deze organisaties een beetje uit. Aansluiten levert in veel gevallen een directe kostenreductie op, voor alle partijen. Daar staat tegenover dat de meeste belastingkantoren al ‘op sterkte zijn’ en niet zo happig zijn om medewerkers van een potentiële toetreder over te nemen.

  • De onweerstaanbare gemeente!

    door: Sandra Post

    Sandra Post - Centric

    Mijn burgerzaken zou ik het liefst regelen bij die gemeente die het meest bij mij past. Vanwege de prettige website of omdat bestellen daar zo eenvoudig is. Of om de weergaloze service, verleend door aardige mensen die met me meedenken via Twitter, telefoon of chat. Klantvriendelijke professionals die me begrijpen en al antwoord geven voordat ik de vraag stel. Met zo’n gemeente doe ik graag zaken. Maar wat als dat toevallig niet mijn eigen gemeente is?

  • Betrek ons bij het DSO!

    door: Sander Meinders

    Op 29 augustus nam ik deel aan het door Blommestein Groep georganiseerde dinerdebat Omgevingswet. Centraal daarbij stond de vraag hoe stakeholders kunnen voorsorteren op het nieuwe speelveld in de fysieke leefomgeving. Ik vond het razend interessant om te horen hoe gemeenten, Omgevingsdiensten, het Ministerie van IenM en Rijkswaterstaat tegen de voorliggende uitdagingen kijken.


  • Hondenpoep en ‘wisdom of the crowd’

    door: Leonie Kok-Tiddens

    hond

    Input van inwoners en bedrijven is uiterst waardevol voor beleidsmakers. Maar hoe bereik je die? Aan het woord is deze keer gastblogger Leonie van Civocracy, een nieuw online platform voor discussie over prangende vraagstukken in de regio. Wat is bijvoorbeeld de beste plek voor dat hondenuitlaatveldje?

  • Duizend bloemen bloeien

    door: Ron Bartels

    Ron Bartels - Centric

    Tijd om even terug te kijken op de invoering van de decentralisaties, nu alweer anderhalf jaar geleden. Op 9 mei organiseerde Centric samen met de Blommestein Groep voor het derde opeenvolgende jaar het Actualiteitendiner, een smakelijke maar vooral informatieve ontmoeting.

  • Waarom zou je aansluiten op de LV WOZ?

    door: Arnoud van der Lugt

    Het komt eindelijk echt op gang: de één na de andere gemeente sluit aan op de Landelijke Voorziening WOZ. Zelfstandig of via het belastingkantoor waarbij ze is aangesloten. De LV WOZ is een traject waaraan lang is gewerkt en waarover nog veel langer is gepraat.

  • Wat is de zin van selfservice?

    door: Sandra Post

    Sandra Post - Centric

    Niet nieuw, maar momenteel erg in de belangstelling bij gemeenten: selfservice. Wonderlijk hoe aandacht voor een bepaald onderwerp soms een vlucht neemt. Op het gebied van elektronische dienstverlening bij de lokale overheid heeft dat te maken met het toenemende besef dat mensen hun zaken graag regelen waar en wanneer het hen uitkomt.

  • Haalt uw gemeente Digitaal 2017?

    door: Sander de Graaf

    
Met nog 10 maanden te gaan is er opnieuw gekeken naar de stand van de digitale dienstverlening. Is het haalbaar, Digitaal 2017? Een mooi onderwerp voor onderzoekers en vanzelfsprekend verschijnen dan ook tal van publicaties over de stand van de digitale dienstverlening bij de Nederlandse overheid. Ik doe daar graag aan mee.