partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

persberichten

 • Tijd voor HR, tijd voor Motion

  De gemeente van de toekomst is een wendbare gemeente. Met een vaste kern en een flexibele schil professionals, die snel kunnen inspelen op de steeds veranderende omstandigheden. Zij kunnen dit omdat zij zich continu ontwikkelen.

 • Oosterpoort zet Centric-applicatie in voor vluchtjongeren

  Jeugdzorginstelling Oosterpoort heeft Centric opdracht gegeven zorgoplossing Suite4Care geschikt te maken voor de administratie van minderjarige vluchtjongeren.

 • Belastingsamenwerking BSR volledig aangesloten op LV WOZ

  Per 1 november 2016 heeft Belastingsamenwerking Rivierenland (BSR) haar tien deelnemende gemeenten aangesloten op de Landelijke Voorziening Waardering Onroerende zaken (LV WOZ).

 • Staatssecretaris Sharon Dijksma lanceert Veiligheidsdashboard

  In oktober lanceerde staatssecretaris Sharon Dijksma het door Centric ontwikkelde Veiligheidsdashboard officieel.

 • Aftellen naar Digitaal 2017 met de nieuwe Centric Overheid

  Als vanouds op uw koffietafel en voortaan ook op telefoon, tablet en pc in een vernieuwde jas die zich helemaal aanpast aan uw favoriete device – net verschenen: het nieuwe Centric Overheid-magazine. Op scherm of papier, hoe ú het liefst bladert!

 • Manifest voor veilige software vindt internationaal weerklank

  Veilige software is cruciaal voor een veilige informatievoorziening. Als partner van het Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP) heeft Centric als eerste leverancier van productsoftware het manifest Grip op Secure Software Development (SSD) ondertekend.

 • Gemeenten mogen reisdocumenten thuisbezorgen

  Na een succesvolle landelijke proef mogen gemeenten voortaan reisdocumenten gaan bezorgen. De nieuwe maatregel van minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken wordt volgende maand van kracht.

 • Centric wederom meest aanbevolen full-scope outsourcingspartner

  Op dinsdag 11 oktober presenteerde IT-onderzoeksbureau Giarte de resultaten van zijn jaarlijkse benchmarkstudie. Centric is met een score van 93% wederom de meest aanbevolen full-scope IT-uitbestedingspartner.

 • Gemeenten na de decentralisatie: welke organisatievorm past het beste?

  De Participatiewet, Jeugdzorgwet en de uitgebreide Wmo maken het bord van de gemeente overvol; veel taken, veel verantwoordelijkheid, minder budget. Hoe voer je als gemeente de regie als het al lastig genoeg is de taken überhaupt gedaan te krijgen? Wat kunt u als gemeente nog zelf? En wat besteedt u uit? Lees onze whitepaper en verken de opties.

 • Voorsorteren op de Omgevingswet

  De Omgevingswet komt eraan en aan het ondersteunende digitale stelsel wordt gebouwd. Er is nog veel te doen, maar gemeenten kunnen nu al werken in de geest van de nieuwe wet: integraal en vanuit een brede visie op de fysieke leefomgeving.

 • Nieuw: Security Sparks* als katalysator voor security

  Cybersecurity, privacy, security awareness: zomaar wat termen die dagelijks langskomen. Iedere organisatie ‘moet’ er iets mee, maar wat? En hoe raken de juiste personen betrokken?

 • Gemeente Losser aan de slag met digitale input hondenbeleid

  Ruim 50 constructieve reacties via online platform Civocracy.org

  De gemeente Losser wil hondenbeleid opstellen, om de overlast van hondenpoep tegen te gaan en om iets te doen voor alle hondenbezitters die hondenbelasting betalen. Via civocracy.org/losser heeft de gemeente Losser tot 24 juli input gevraagd van haar inwoners. Het is duidelijk dat dit onderwerp leeft, want er kwam veel respons.

 • Centric ontvangt Oracle-award als Database Partner of the Year

  Oracle benadrukt met deze award de goede samenwerking van het afgelopen jaar. Centric was in 2015 zeer succesvol met haar Oracle-dienstverlening, onder andere dankzij de nieuwe Oracle Platform-licentie.

 • Veilige en vertrouwelijke verwerking van persoonsgegevens

  De Gebruikersvereniging Centric heeft samen met Centric en de Informatiebeveiligingsdienst (IBD) een vernieuwde bewerkersovereenkomst opgesteld. Die garandeert Centric-klanten dat persoonsgegevens veilig en vertrouwelijk worden verwerkt.

 • Health Hackathon: betere zorg dankzij big data

  Hoe kun je big data inzetten voor betere gezondheidszorg? Tijdens de Big Data Health Hackathon onlengs in Gouda gingen zorgprofessionals, beleidsmakers en de creatieve industrie met dataspecialisten van Centric aan de slag om die vraag te beantwoorden.