partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

partnerartikelen

 • Direct antwoord op je online aanvraag bijzondere bijstand

  Inwoners van de gemeenten Schagen en Hollands Kroon die bijzondere bijstand aanvragen, weten voortaan direct waar zij aan toe zijn. Wie een ondersteuningsaanvraag online indient, ontvangt in veel gevallen meteen een beschikking.

 • Boxtel, Qiy en Centric starten pilot met digitale zelfbeschikking

  De gemeente Boxtel is groot voorstander van meer invloed van inwoners op de gegevens die de overheid van hen gebruikt. Door burgers de beschikking te geven over hun eigen gegevens bij de gemeente, kunnen zij zelf de regie voeren.

 • Calamiteitbestendig met het Omgevingsdashboard

  door: Petra Pronk

  Een calamiteit. Daar zit je als gemeente niet echt op te wachten. Maar als er onverhoopt toch eentje plaatsvindt, kun je daar maar beter goed op voorbereid zijn. Daarom ging de gemeente Moerdijk na de ramp bij Chemie-Pack aan de slag om de zelfredzaamheid van haar inwoners bij calamiteiten te bevorderen.

 • ‘Ga niet alles dichtregelen zodra het even tegenzit’

  Transitie jeugdzorg in de Noordoostpolder

  Vanaf 1 januari 2015 zijn de Nederlandse gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg binnen hun gemeentegrenzen. Hoe doe je dat, regievoeren over een (relatief) onbekend domein? De gemeente Noordoostpolder maakt mooie stappen bij de verankering van de decentralisaties. Wel hoopt wethouder Hennie Bogaards dat gemeenten voldoende tijd krijgen om de stelselwijziging in de eigen omgeving te laten landen.

 • Open data leeft

  Vrijwel iedere dag draagt Paul Suijkerbuijk een van zijn truien met daarop de tekst ´open data´. Een aardige conversation starter, die meteen ook duidelijk maakt waar hij voor staat. Hij is voortdurend op zoek naar manieren om de overheid en de samenleving makkelijker met elkaar te laten communiceren. Zo kwam hij in 2006 terecht bij ICTU.

 • Gouda trekt bezoekers met populaire routeapp

  Sinds de lancering vorig jaar zijn met de routeapp xplre Gouda al meer dan 12.000 wandelingen door de binnenstad van Gouda uitgestippeld. Ook andere steden kunnen zich met de app van hun beste kant laten zien.

 • Centric Overheid-magazine: Bent u voorbereid op de Omgevingswet?

  Het laatste Centric Overheid-magazine van dit jaar zet koers richting de Digitale Agenda 2020 en duikt alvast in de Omgevingswet. Verder nemen wij graag uw laatste restje koudwatervrees voor open data weg.

 • 'We worden gepamperd en ontzorgd'

  Stel, je bent een kleine gemeente ten noorden van Amsterdam. Er zitten drie decentralisaties aan te komen en een grotere buurgemeente die het technisch en functioneel beheer van je WIZ-applicatie doet, besluit daarmee te stoppen. Het gebeurde de gemeenten Waterland en Landsmeer.

 • Uw inwoners centraal geïnformeerd over hun leefomgeving

  Als gemeente wilt u inwoners eenduidig informeren over wat er speelt in hun directe leefomgeving. In geval van calamiteiten als een uitslaande brand, maar ook bij hoge waterstanden of milieuverontreiniging. Met het Omgevingsdashboard van Centric toont u alle relevante omgevingsinformatie in één centraal, online platform.

 • Groningse gemeenten trekken samen op in transformatie jeugdhulp

  Gemeenten geven zelf invulling aan hun nieuwe verantwoordelijkheid voor de jeugdzorg. In Groningen werken alle 23 gemeenten strategisch samen in de Regionale Inkooporganisatie Groninger Gemeenten (RIGG) om de stelselwijziging tot een succes te maken. En samenwerken heeft zo zijn voordelen, weet directeur Grietje Kalfsbeek.

 • Reactie Centric op onderzoek NRC Handelsblad en Reporter Radio

  Afgelopen donderdag zijn we door Huub Floor (Reporter Radio) en Derk Stokman (NRC Handelsblad) gevraagd om te reageren op de uitkomsten van het onderzoek dat zij hebben uitgevoerd naar de gemeentelijke ICT-markt en de ervaringen van gemeenten met hun softwareleveranciers.

 • Gemeenten pakken door op standaardisering dienstverlening

  Strategische Conferentie van de GV Centric

  Om midden in de digitale samenleving te blijven staan, moeten gemeenten de komende jaren samenwerken aan gestandaardiseerde dienstverlening. Die boodschap klonk vorige maand eensgezind tijdens de jaarlijkse Strategische Conferentie van de GV Centric.

 • Als er geen tijd te verliezen is

  Omgevingsdashboard bevordert zelfredzaamheid inwoners Moerdijk

  Moet ik binnen blijven? Met ramen en deuren gesloten? Wat is er eigenlijk aan de hand? Goede communicatie over calamiteiten is belangrijk om omwonenden en werknemers tijdig te informeren. Dankzij het Omgevingsdashboard weten de inwoners van de industrierijke gemeente Moerdijk straks wat hen te doen staat, mocht het misgaan.

 • Giving back

  Sanderink Technology Center stimuleert innovatie in regio Twente

  Gerard Sanderink (66), oprichter en eigenaar van Centric, rijdt nog iedere dag vanuit Twente naar het hoofdkantoor van Strukton in Maarssen. Hij is verknocht aan zijn geboorteregio. Om een bijdrage te leveren aan de toekomst van Twente richtte hij vorig jaar de Stichting Gerard Sanderink op. Na de zomer volgt de opening van het Sanderink Technology Center.

 • Centric Overheid-magazine neemt u mee naar de cloud

  De cloud ontwikkelt zich in rap tempo tot de standaard in IT-dienstverlening. In de cloudspecial van het Centric Overheid-magazine onderzoeken we daarom hoe je optimaal profiteert van functionaliteit in de cloud, zonder je druk te maken om het onderhoud.