partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

partnerartikelen

 • ‘We wilden naar een beproefde standaard’

  De gemeente Breda over het financiële informatiesysteem van Centric

  Gemeente Breda, Projectleider Edwin van Dongen en directeur Servicebedrijf Theo Hopman

  Van slordig maatpak naar beproefde confectie. Sinds de financiële informatievoorziening bij de gemeente Breda begin dit jaar overging naar het standaardpakket van Centric, beschikt de gemeente over uitgebreidere stuurinformatie en meer inzicht in de werkprocessen. Projectleider Edwin van Dongen en directeur Servicebedrijf Theo Hopman vertellen.

 • CBIS: veiligheid verhogen door snelle informatie voor BHV’ers

  Stel, op een kantoor breekt brand uit. Hoe zorg je dan dat iedereen binnen het bedrijf weet wat er aan de hand is en wat ze kunnen doen? Volgens directeur Nico van Mourik van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant spelen nieuwe technologieën, zoals het onlangs door Centric ontwikkelde CBIS, hierin een belangrijke rol: “We beschikken tegenwoordig over de technologische mogelijkheden om mensen beter te bereiken.”

 • Eén Rijksoverheid, één werkplekbeheerder

  Perry van der Weyden

  Geen ministerie dat nog zelf zijn ICT-zaakjes regelt. Dat is de doelstelling van het Shared Service Centrum (SSC) ICT Haaglanden, dat inmiddels de volledige kantoorautomatisering verzorgt voor zes van de elf departementen. Drie volgen er nog, alleen Defensie blijft een uitzondering. Alle applicaties waarmee de rijksambtenaren werken, worden beschikbaar gesteld via de mede door Centric ontwikkelde User Provisioning Portal.

 • Informatiebeveiliging: geen sluitpost, maar sleutelrol

  Centric-expert Gerard Stroeve over het belang van passende informatiebeveiliging

  Informatiebeveiliging: geen sluitpost, maar sleutelrol

  Informatiebeveiliging is veel breder dan IT, is een proces en moet door de hele organisatie worden gedragen, stelt Gerard Stroeve van Centric. Een ad-hocaanpak volstaat niet.

 • Efficiënt en effectief samenwerken

  Alle ingrediënten voor efficiënte en effectieve samenwerking zijn aanwezig

  Overheden moeten efficiënter en effectiever samenwerken, stelt het kabinet-Rutte in het regeerakkoord. In de praktijk zien we dat het voor overheidsorganisaties steeds eenvoudiger wordt om informatie uit te wisselen. Daardoor ontstaan nieuwe netwerken, relaties en samenwerkingsvormen en zijn overheden meer en meer met elkaar verbonden. Bijna alle ingrediënten voor de beoogde efficiënte en effectieve samenwerking zijn daarmee aanwezig.

 • APK voor de aanvraag levensonderhoud

  Centric en Process Express stroomlijnen bijstandsaanvraag in Amersfoort

  Schrappen wat overbodig is. Klinkt simpel, maar in complexe trajecten als een bijstandsaanvraag is dat bepaald geen sinecure. Door belangrijke processen met behulp van de Lean-methode tegen het licht te houden, voert de gemeente Amersfoort haar werkzaamheden voortaan nóg efficiënter uit. Centric en Process Express helpen een handje.

 • Informatiestromen in Rivierenland

  Anne Schipper, Directeur Omgevingsdienst Rivierenland

  Een duurzame en veilige leefomgeving, dat is de doelstelling van de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). De dienst werkt plaatsonafhankelijk en helemaal zonder papier. ODR-directeur Anne Schipper gunt een kijkje in de keuken.

 • Werkendam doet alle ICT de deur uit

  Eerste gemeente die volledig naar de (private) cloud gaat

  door: Fred van der Molen

  Ankie Bol / Erwin Koenen

  De gemeente Werkendam heeft geen servers en geen afdeling systeembeheer meer. Alle gemeentelijke data en applicaties zijn ondergebracht in een private cloud die wordt gehost en beheerd door Centric IT Solutions. Een recept voor meer gemeenten?

 • "We hebben invloed op onze toekomstige applicaties"

  Baarn tevreden met overstap naar Key2Burgerzaken

  Centric-logo

  Ton Kuijt en Petra de Munnik werken op de afdeling Burgerzaken bij de gemeente Baarn. Behalve de GBA en de burgerlijke stand houden zij ook de begraafplaatsadministratie bij. Voor alle burgerzaken gebruikt de gemeente al ruim twee jaar de systemen van Centric. Wat zijn de ervaringen?

 • Friese voorlopers

  Centric-logo

  Het verleden onder je vingers, terwijl je door de straten slentert. Met hun idee voor een virtuele stadsgids wonnen Gino van der Baan en zijn team de Hackathon tijdens het Open Innovatiefestival 2012 in Leeuwarden. Op zoek naar een nieuwe kijk op bestaande problemen.

 • Regie in de driehoek zorg-wonen-overheid

  Centric-logo

  De plannen van het kabinet met de AWBZ, de Wmo en de jeugdzorg nopen organisaties in de driehoek zorg-wonen-overheid tot samenwerken. Centric kan een bijdrage leveren aan deze ontwikkelingen.

 • De Burgerschouw App: burgers aan de knoppen

  Centric-logo

  Tijdens een burgerschouw beoordelen de inwoners van een gemeente hun leefomgeving. Dat kan met pen en papier – zo gaat het meestal – maar in de gemeente Steenwijkerland is schouwen gemakkelijker, leuker en eigentijdser met de mobiele Burgerschouw App van Centric.

 • Participeren met een compacte en nabije overheid

  Centric-logo

  De overheid roept steeds vaker op tot participatie. Een thema dat in de toekomst alleen nog maar belangrijker wordt door ontwikkelingen zoals globalisering, urbanisatie, digitalisering en een toenemend gevoel van onveiligheid.

 • Tijdreizen in Rijssen-Holten

  Centric-logo

  In het rustieke Twentse landschap ligt de gemeente Rijssen-Holten. Een fusiegemeente met 37.500 inwoners, waarvan de kernen acht kilometer uit elkaar liggen. Beide gemeentekernen hebben een oudheidkamer waar tussen de oude bakstenen uit de steenfabrieken van weleer en de doeken uit de voormalige weverijen moderne Surface-tafels staan van Microsoft: interactieve computertafels met beelden en verhalen van ‘toen’. Het erfgoed wordt door (ex-)inwoners zelf aangevuld via de website. De software (Time Traveller) op de Surface-tafel is ontwikkeld door Centric.

 • Participeren met co-creatie

  Centric-logo

  Het huidige maatschappelijke klimaat, waarin het vertrouwen in overheid en democratie daalt, vraagt om nieuwe verbindingen. Met technologie maakt Centric nieuwe vormen van co-creatie mogelijk.