partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Centric koppelt zaaksysteem in Eindhoven succesvol aan gemeentebreed DMS

persberichten | 6 januari 2016

Centric en One Fox hebben bij de gemeente Eindhoven een koppeling gerealiseerd tussen de Centric-oplossing voor zaakgericht werken en het documentmanagementsysteem eDOCS.

De gemeente Eindhoven werkt al jaren met het Centric-zaaksysteem. De gemeente is daarmee in staat om elektronische aanvragen die binnenkomen via het digitaal loket meer geautomatiseerd af te handelen.
De introductie van de KING-standaard Zaak- en Documentservices was voor Eindhoven aanleiding om Centric en One Fox, de implementator van het open source-pakket eDOCS, te vragen een koppeling te ontwikkelen op basis van deze standaard. Deze maand heeft de gemeente de koppeling van Key2Zaken met eDOCS in gebruik genomen.

Voldoen aan de Archiefwet

De aansluiting op haar digitale archiveringssysteem is een belangrijke voorwaarde om gemeentebreed zaakgericht te werken. De gemeente volgt daarmee best practices zoals ‘eenmalige opslag, meervoudig gebruik’ en voldoet aan de normen in de Archiefwet.

Betrouwbare gegevensuitwisseling

Koppelingen zoals die met eDOCS zorgen voor efficiënte communicatie tussen oplossingen, waardoor organisaties profiteren van betrouwbare gegevensuitwisseling. Daarom werkt Centric actief mee aan het ontwikkelen van koppelingen met applicaties van derden, en aan het verder verbeteren van landelijke uitwisselingsformaten, waaronder de Zaak- en Documentservices.

Zaakgericht vergunningenproces

De volgende stap van de gemeente Eindhoven is de aansluiting van vergunningenapplicatie Key2Vergunningen op het zaaksysteem en het DMS. Daarmee wordt ook het volledige vergunningenproces zaakgericht, van de aanvraag tot en met het toezicht en de handhaving.

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.