partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina CGI

CGI-logo

CGI, opgericht in 1976, is een wereldwijd opererende dienstverlener op het gebied van informatietechnologie en bedrijfsprocessen. CGI levert kwalitatief hoogwaardige business consultancy, systeemintegratie en outsourcing services. Met 71.000 professionals in 40 landen heeft CGI een leidende positie binnen de sector wat betreft on-time en on-budget projecten. Door optimale afstemming op de bedrijfsstrategie van de klant worden de beste financiële resultaten behaald.

Ga naar www.nl.cgi.com voor meer informatie.


Het is onveilig, maar niemand die het ziet

door: Eelco Stofbergen, 6 januari 2020

Eelco Stofbergen - CGI

Half december was Huib Modderkolk, journalist van de Volkskrant, bij CGI op kantoor om een lezing te geven over zijn boek ‘Het is oorlog, maar niemand die het ziet’.

lees meer

Het Toestemmingenregister, een gateway naar energietransitie

door: Sjors Hijgenaar, 17 december 2019

CGI - Sjors Hijgenaar

do·nor·co·di·cil – “verklaring waarmee iem. organen, weefsels na zijn dood ter beschikking stelt voor medische doeleinden” – Van Dale, 2019.

lees meer

Op weg naar de wendbare overheid

door: Marieke Vos, 24 oktober 2019

vogels

De overheid wil wendbaar zijn om snel in te spelen op nieuwe regelgeving en veranderingen in de samenleving. IT onderbrengen in de cloud biedt nieuwe mogelijkheden om die wendbaarheid te realiseren.

lees meer

Zo faciliteert het digitale platform de schonere stad

door: Gerard van de Kamp, 1 oktober 2019

Gerard van de Kamp - CGI

Onze steden waar ook ter wereld zijn zo’n beetje de grootste energieverslinders. Dat heeft uiteraard ook te maken met de verdere verstedelijking van onze samenleving.

lees meer

Microservices in de enterprise

door: Marc Blok, 5 september 2019

Marc Blok

Grootbanken willen meer en meer microservices gebruiken als onderdeel van IT Modernization. Is het gebruik van microservices alleen van toepassing bij het herbouwen van een monoliet applicatie of wil men microservices ook binnen een enterprise omgeving inzetten waar vele relaties bestaan tussen legacy applicaties?

lees meer

Digital Learning Hub, veelbelovend eerste product samenwerking Defensie, Capgemini en CGI

29 augustus 2019

defensie

Het Command en Control Ondersteuningscommando werkt in het kader van de Adaptieve Krijgsmacht op het kennisdomein samen met de civiele partners Capgemini en CGI. Die samenwerking levert deze week haar eerste tastbare product op, de Digital Learning Hub (DLH).

lees meer

BRZO: Blockchain tegen Risico’s op Zware Ongevallen

door: Sjors Hijgenaar, 13 augustus 2019

CGI - Sjors Hijgenaar

Op 10 juli 1976 wordt Seveso, een kleine Italiaanse stad 20 kilometer ten noorden van Milaan, opgeschrikt door wat later bleek de grootste ongecontroleerde uitstoot van 2,3,7,8-tetrachlorodibenzo-p-dioxin (TCDD) ooit. Door een combinatie van verkeerde beleids- en bedrijfsmaatregelen kon 1 kg van de kankerverwekkende stof ontsnappen, genoeg om 18 km² te besmetten, met een massale sterfte onder (vee)dieren als gevolg.

lees meer

Dankzij de crowd snel naar de cloud

door: Marieke Vos, 15 juli 2019

CGI

Bang voor de cloud? Niet bij Defensie. Daar gingen ze in anderhalf jaar tijd – van het eerste idee tot volledige operationalisatie – over op een cloudoplossing voor digitaal aanbesteden. Een snel proces met veel draagvlak, dankzij de betrokkenheid van een groot aantal medewerkers.

lees meer

Centrale registratie of blockchain: opslagbehoefte vergeleken

door: Sjors Hijgenaar, 16 mei 2019

CGI - Sjors Hijgenaar

In een eerder blog hebben we ons gebogen over de energie-afhankelijkheid van blockchain. Deze keer kijken we naar de opslagvereisten van blockchain.

lees meer

Digitale schouw: sloten inspecteren met de hulp van boven

door: Leonoor Portengen, 9 mei 2019

CGI - Leonoor Portengen

In een enkele week met slechts enkele waterschappers ongeveer 7.000 soms louter te voet bereikbare sloten schouwen. Onmogelijk, denkt u. Maar een Proof of Concept bij Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) laat zien dat het mogelijk is. Met behulp van… satellietdata! In deze blog vertel ik u hoe we vanuit de ruimte het onmogelijke mogelijk maken. En dat is nog maar het prille begin…

lees meer