partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina CGI

CGI-logo

CGI, opgericht in 1976, is een wereldwijd opererende dienstverlener op het gebied van informatietechnologie en bedrijfsprocessen. CGI levert kwalitatief hoogwaardige business consultancy, systeemintegratie en outsourcing services. Met 71.000 professionals in 40 landen heeft CGI een leidende positie binnen de sector wat betreft on-time en on-budget projecten. Door optimale afstemming op de bedrijfsstrategie van de klant worden de beste financiële resultaten behaald.

Ga naar www.nl.cgi.com voor meer informatie.


Let hier op voor een veilige blockchaintoepassing!

door: Nicolas Castellon en Peter Cozijnsen, 7 maart 2019

CGI

Blockchaintechnologie krijgt steeds meer voet aan de grond. Niet voor niets, want dit open digitale grootboek is een ideaal platform voor grote hoeveelheden transacties zonder een centrale eigenaar van de data die wordt vastgelegd. In tegenstelling tot databeheerders als Facebook, Google of een willekeurig grote bank worden gegevens decentraal vastgelegd. Transacties met bijbehorende informatie zijn bovendien makkelijk traceerbaar en volledig transparant.

lees meer

De cloud is net zo onveilig als de inrichting ervan

door: Sjaak Laan, 31 januari 2019

Sjaak Laan

Met enige regelmaat lezen we over hackers die data stelen uit publieke cloudomgevingen, zoals bijvoorbeeld een recente hack bij Amazon Web Services (AWS). De oorzaak ligt vaak in de manier hoe klanten hun security hebben ingericht in de cloud en niet aan de beveiliging van de publieke cloud zelf.

lees meer

Sturen vanuit informatie

door: Marieke Vos, 30 januari 2019

CGI

Hoe kan de overheid informatiegestuurd werken? Er wordt volop mee geëxperimenteerd, binnen de hele overheid. CGI is bij veel van deze pilots betrokken en bundelt de geleerde lessen in een aantal leidende principes voor de informatiegestuurde overheid.

lees meer

Cyber security framework voor het veilig toepassen blockchain technologie

19 december 2018

CGI Rapport

Tijdens de ECP eindejaarssociëteit is het blockchain security framework gelanceerd. Het framework biedt vooral start-ups en het MKB een praktische checklist voor het veilig gebruik van blockchains. En dient als een praktische gids voor de grootste security uitdagingen waar een organisatie rekening mee dient te houden.

lees meer

ESA, VSL en CGI werken aan uiterst nauwkeurige tijdwaarneming

7 december 2018

Klok - CGI

Tot op enkele nanoseconden weten hoe laat het is. Een nog nauwkeurigere bepaling van de tijd is straks wellicht mogelijk, mede dankzij de atoomklokken van het navigatie laboratorium van de European Space Agency (ESA).

lees meer

Deadlock op de Zuidas: de limiet is bereikt

door: Menno Kooistra en Laurens Lapré, 28 november 2018

Zuidas Amsterdam

Wat is ervoor nodig om mensen zover te krijgen dat ze de auto laten staan? Dat is de hamvraag waar de ontwikkelaars van Mobility as a Service (MaaS) mee worstelen.

lees meer

The making of the C2OstCo-samenwerking

Koninklijke Landmacht, Capgemini en CGI werken adaptief samen in de praktijk

21 november 2018

CGI en Defensie

Op donderdag 15 november zetten de Koninklijke Landmacht, Capgemini en CGI tijdens het NIDV-symposium een handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst. Samen zetten we onze schouders onder het (leveren van) operationeel vermogen van de krijgsmacht en de civiele partners.

lees meer

Defensie kiest CGI en Myler als voorkeursleveranciers voor ICT-inhuur

15 november 2018

Het ministerie van Defensie heeft per 1 november 2018 de combinatie CGI en Myler geselecteerd als een van de zeven voorkeursleveranciers voor de inhuur van ICT-professionals in de komende vier jaar.

lees meer

Dorp wordt energie – eiland

door: Marieke Vos, 29 oktober 2018

Ansen

De samenleving staat met de energietransitie voor een grote opgave. Hoe een Drents dorpje laat zien hoe je dit lokaal aanpakt. Met ondersteuning van CGI. Een ongewone combinatie, waar beide partijen van leren.

lees meer

Zesjarig contract bespaart gemeente Groningen naar verwachting jaarlijks vier miljoen euro

Fujitsu, Voys en CGI verzorgen samen ICT-voorzieningen van gemeente Groningen

2 oktober 2018

De gemeente Groningen en Fujitsu hebben donderdag 20 september het zesjarige contract getekend voor de uitbesteding van het grootste gedeelte van de generieke ICT-voorzieningen.

lees meer