Partnerpagina CGI

CGI, opgericht in 1976, is een wereldwijd opererende dienstverlener op het gebied van informatietechnologie en bedrijfsprocessen. CGI levert kwalitatief hoogwaardige business consultancy, systeemintegratie en outsourcing services. Met 71.000 professionals in 40 landen heeft CGI een leidende positie binnen de sector wat betreft on-time en on-budget projecten. Door optimale afstemming op de bedrijfsstrategie van de klant worden de beste financiële resultaten behaald.

Ga naar www.nl.cgi.com voor meer informatie.

- – - – -

ESA, VSL en CGI werken aan uiterst nauwkeurige tijdwaarneming

7 december 2018

Klok - CGI

Tot op enkele nanoseconden weten hoe laat het is. Een nog nauwkeurigere bepaling van de tijd is straks wellicht mogelijk, mede dankzij de atoomklokken van het navigatie laboratorium van de European Space Agency (ESA).

lees meer

- - - - -

Deadlock op de Zuidas: de limiet is bereikt

door: Menno Kooistra en Laurens Lapré, 28 november 2018

Zuidas Amsterdam

Wat is ervoor nodig om mensen zover te krijgen dat ze de auto laten staan? Dat is de hamvraag waar de ontwikkelaars van Mobility as a Service (MaaS) mee worstelen.

lees meer

- - - - -

The making of the C2OstCo-samenwerking

Koninklijke Landmacht, Capgemini en CGI werken adaptief samen in de praktijk

21 november 2018

CGI en Defensie

Op donderdag 15 november zetten de Koninklijke Landmacht, Capgemini en CGI tijdens het NIDV-symposium een handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst. Samen zetten we onze schouders onder het (leveren van) operationeel vermogen van de krijgsmacht en de civiele partners.

lees meer

- - - - -

Defensie kiest CGI en Myler als voorkeursleveranciers voor ICT-inhuur

15 november 2018

Het ministerie van Defensie heeft per 1 november 2018 de combinatie CGI en Myler geselecteerd als een van de zeven voorkeursleveranciers voor de inhuur van ICT-professionals in de komende vier jaar.

lees meer

- - - - -

Dorp wordt energie – eiland

door: Marieke Vos, 29 oktober 2018

Ansen

De samenleving staat met de energietransitie voor een grote opgave. Hoe een Drents dorpje laat zien hoe je dit lokaal aanpakt. Met ondersteuning van CGI. Een ongewone combinatie, waar beide partijen van leren.

lees meer

- - - - -

Zesjarig contract bespaart gemeente Groningen naar verwachting jaarlijks vier miljoen euro

Fujitsu, Voys en CGI verzorgen samen ICT-voorzieningen van gemeente Groningen

2 oktober 2018

De gemeente Groningen en Fujitsu hebben donderdag 20 september het zesjarige contract getekend voor de uitbesteding van het grootste gedeelte van de generieke ICT-voorzieningen.

lees meer

- - - - -

Rijkswaterstaat en CGI werken samen aan integraal IT-beheer van wegennet en kunstwerken in Nederland

Driejarige IT-opdracht voor slim en duurzaam beheer van Nederlandse infrastructuur om te kunnen voldoen aan de toenemende mobiliteit

28 augustus 2018

Rijkswaterstaat gaat een samenwerking aan met CGI voor het ontwikkelen van geïntegreerde areaalinformatie voor de Nederlandse infrastructuur zoals snelwegen, bruggen, sluizen en tunnels.

lees meer

- - - - -

Alle vervoer in één app

13 juli 2018

cgi

De verschuiving van bezit naar gebruik zet door. Wie koopt er nog dvd’s en cd’s als je op Netflix en Spotify alles kunt zien en beluisteren? Hetzelfde is mogelijk met vervoer. Want waarom zou je een auto bezitten als je vervoer als totaalpakket kunt afnemen? Dat is Mobility as a Service.

lees meer

- - - - -

Een Smart City bouw je samen, in je eentje bouw je alleen luchtkastelen

door: Pascal Huijbers en Samuel de Groot, 27 juni 2018

smart cities

In 2050 wonen en werken rond de 9 miljard mensen in onze steden. Om deze stedelijke omgevingen op een duurzame wijze leefbaar, toegankelijk en productief te houden, kunnen we gebruik maken van allerlei slimme ICT-oplossingen.

lees meer

- - - - -

Verbeter met slimme software op smartphone rijgedrag jongeren

19 juni 2018

Jongere in een auto

Autoverzekeringen voor jongeren worden economisch onhoudbaar. Bestuurders tot 24 jaar betalen inmiddels 53 procent meer premie dan twee jaar geleden, zo blijkt uit onderzoekscijfers van Independer. Tegelijkertijd blijven verzekeraars verlies lijden op deze jongerenpolissen. Zowel de politiek, DNB als de Bond van Verzekeraars maken zich zorgen.

lees meer