partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina CGI

CGI-logo

CGI, opgericht in 1976, is een wereldwijd opererende dienstverlener op het gebied van informatietechnologie en bedrijfsprocessen. CGI levert kwalitatief hoogwaardige business consultancy, systeemintegratie en outsourcing services. Met 71.000 professionals in 40 landen heeft CGI een leidende positie binnen de sector wat betreft on-time en on-budget projecten. Door optimale afstemming op de bedrijfsstrategie van de klant worden de beste financiële resultaten behaald.

Ga naar www.nl.cgi.com voor meer informatie.


De overheid moet aan de slag met een crisis ICT-infrastructuur

door: Johan de Jong, 9 september 2020

Johan de Jong (CGI)

We hebben de ‘intelligente lockdown’ achter ons. Gelukkig is de situatie op de ic’s van de ziekenhuizen genormaliseerd. De meeste maatregelen om besmettingen te voorkomen zijn versoepeld; veel ondernemers hebben hun activiteiten weer kunnen opstarten.

lees meer

CGI versterkt positie in de pensioensector met nieuwe klant Media Pensioen Diensten (MPD)

2 juli 2020

CGI is door Media Pensioen Diensten (MPD) geselecteerd als strategisch partner voor de uitbesteding van haar datacenter, voor de transformatie van de organisatie naar een nieuwe digitale werkplek en voor het leveren van cybersecurity diensten via het CGI Security Operations Center (SOC/SIEM). Hiervoor zijn beide partijen een 6-jarig contract aangegaan.

lees meer

Hulp van boven

door: Marieke Vos, 27 januari 2020

Wereldkaart

Met data uit de ruimte zijn allerlei toepassingen mogelijk voor de samenleving. Met hulp van satellieten worden bijvoorbeeld risico’s in de tuinbouw beheerst, waterwegen gemonitord en lichtvervuiling gesignaleerd. Satellietdata worden bovendien gebruikt voor betrouwbare positiebepaling.

lees meer

Nationale veiligheid vanuit de ruimte

‘Galileo uniek ten opzichte van ander satellietnavigatiesysteem’

23 januari 2020

plaatje bij ruimteverhaal CGI

Over de afhankelijkheid van navigatiesignalen en de daarmee samen­hangende risico’s voor de kritieke infrastructuren lees je meer en meer in de media. Daarbij wordt het bijvoorbeeld steeds belangrijker om 100 procent zeker te weten dat iets of iemand een bepaald gebied niet uit- of ingaat. De unieke, beveiligde en uiterst betrouwbare Galileo Public Regulated Service (PRS) maakt dit mogelijk.

lees meer

Het is onveilig, maar niemand die het ziet

door: Eelco Stofbergen, 6 januari 2020

Eelco Stofbergen - CGI

Half december was Huib Modderkolk, journalist van de Volkskrant, bij CGI op kantoor om een lezing te geven over zijn boek ‘Het is oorlog, maar niemand die het ziet’.

lees meer

Het Toestemmingenregister, een gateway naar energietransitie

door: Sjors Hijgenaar, 17 december 2019

CGI - Sjors Hijgenaar

do·nor·co·di·cil – “verklaring waarmee iem. organen, weefsels na zijn dood ter beschikking stelt voor medische doeleinden” – Van Dale, 2019.

lees meer

Op weg naar de wendbare overheid

door: Marieke Vos, 24 oktober 2019

vogels

De overheid wil wendbaar zijn om snel in te spelen op nieuwe regelgeving en veranderingen in de samenleving. IT onderbrengen in de cloud biedt nieuwe mogelijkheden om die wendbaarheid te realiseren.

lees meer

Zo faciliteert het digitale platform de schonere stad

door: Gerard van de Kamp, 1 oktober 2019

Gerard van de Kamp - CGI

Onze steden waar ook ter wereld zijn zo’n beetje de grootste energieverslinders. Dat heeft uiteraard ook te maken met de verdere verstedelijking van onze samenleving.

lees meer

Microservices in de enterprise

door: Marc Blok, 5 september 2019

Marc Blok

Grootbanken willen meer en meer microservices gebruiken als onderdeel van IT Modernization. Is het gebruik van microservices alleen van toepassing bij het herbouwen van een monoliet applicatie of wil men microservices ook binnen een enterprise omgeving inzetten waar vele relaties bestaan tussen legacy applicaties?

lees meer

Digital Learning Hub, veelbelovend eerste product samenwerking Defensie, Capgemini en CGI

29 augustus 2019

defensie

Het Command en Control Ondersteuningscommando werkt in het kader van de Adaptieve Krijgsmacht op het kennisdomein samen met de civiele partners Capgemini en CGI. Die samenwerking levert deze week haar eerste tastbare product op, de Digital Learning Hub (DLH).

lees meer