partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina CGI

CGI-logo

CGI, opgericht in 1976, is een wereldwijd opererende dienstverlener op het gebied van informatietechnologie en bedrijfsprocessen. CGI levert kwalitatief hoogwaardige business consultancy, systeemintegratie en outsourcing services. Met 71.000 professionals in 40 landen heeft CGI een leidende positie binnen de sector wat betreft on-time en on-budget projecten. Door optimale afstemming op de bedrijfsstrategie van de klant worden de beste financiële resultaten behaald.

Ga naar www.nl.cgi.com voor meer informatie.


BRZO: Blockchain tegen Risico’s op Zware Ongevallen

door: Sjors Hijgenaar, 13 augustus 2019

CGI - Sjors Hijgenaar

Op 10 juli 1976 wordt Seveso, een kleine Italiaanse stad 20 kilometer ten noorden van Milaan, opgeschrikt door wat later bleek de grootste ongecontroleerde uitstoot van 2,3,7,8-tetrachlorodibenzo-p-dioxin (TCDD) ooit. Door een combinatie van verkeerde beleids- en bedrijfsmaatregelen kon 1 kg van de kankerverwekkende stof ontsnappen, genoeg om 18 km² te besmetten, met een massale sterfte onder (vee)dieren als gevolg.

lees meer

Dankzij de crowd snel naar de cloud

door: Marieke Vos, 15 juli 2019

CGI

Bang voor de cloud? Niet bij Defensie. Daar gingen ze in anderhalf jaar tijd – van het eerste idee tot volledige operationalisatie – over op een cloudoplossing voor digitaal aanbesteden. Een snel proces met veel draagvlak, dankzij de betrokkenheid van een groot aantal medewerkers.

lees meer

Centrale registratie of blockchain: opslagbehoefte vergeleken

door: Sjors Hijgenaar, 16 mei 2019

CGI - Sjors Hijgenaar

In een eerder blog hebben we ons gebogen over de energie-afhankelijkheid van blockchain. Deze keer kijken we naar de opslagvereisten van blockchain.

lees meer

Digitale schouw: sloten inspecteren met de hulp van boven

door: Leonoor Portengen, 9 mei 2019

CGI - Leonoor Portengen

In een enkele week met slechts enkele waterschappers ongeveer 7.000 soms louter te voet bereikbare sloten schouwen. Onmogelijk, denkt u. Maar een Proof of Concept bij Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) laat zien dat het mogelijk is. Met behulp van… satellietdata! In deze blog vertel ik u hoe we vanuit de ruimte het onmogelijke mogelijk maken. En dat is nog maar het prille begin…

lees meer

Geen excuus meer met de flappenhapper

door: Marieke Vos, 23 april 2019

KM

Een geblokkeerde pinpas of niet genoeg contant geld op zak? Bij het betalen van openstaande boetes is dat geen excuus meer. Politie en marechaussee innen openstaande vorderingen contant, via pin of creditcard: alles is mogelijk. Een betaalvoorziening koppelt systemen aan elkaar en zorgt voor een efficiënte administratieve afhandeling.

lees meer

Let hier op voor een veilige blockchaintoepassing!

door: Nicolas Castellon en Peter Cozijnsen, 7 maart 2019

CGI

Blockchaintechnologie krijgt steeds meer voet aan de grond. Niet voor niets, want dit open digitale grootboek is een ideaal platform voor grote hoeveelheden transacties zonder een centrale eigenaar van de data die wordt vastgelegd. In tegenstelling tot databeheerders als Facebook, Google of een willekeurig grote bank worden gegevens decentraal vastgelegd. Transacties met bijbehorende informatie zijn bovendien makkelijk traceerbaar en volledig transparant.

lees meer

De cloud is net zo onveilig als de inrichting ervan

door: Sjaak Laan, 31 januari 2019

Sjaak Laan

Met enige regelmaat lezen we over hackers die data stelen uit publieke cloudomgevingen, zoals bijvoorbeeld een recente hack bij Amazon Web Services (AWS). De oorzaak ligt vaak in de manier hoe klanten hun security hebben ingericht in de cloud en niet aan de beveiliging van de publieke cloud zelf.

lees meer

Sturen vanuit informatie

door: Marieke Vos, 30 januari 2019

CGI

Hoe kan de overheid informatiegestuurd werken? Er wordt volop mee geëxperimenteerd, binnen de hele overheid. CGI is bij veel van deze pilots betrokken en bundelt de geleerde lessen in een aantal leidende principes voor de informatiegestuurde overheid.

lees meer

Cyber security framework voor het veilig toepassen blockchain technologie

19 december 2018

CGI Rapport

Tijdens de ECP eindejaarssociëteit is het blockchain security framework gelanceerd. Het framework biedt vooral start-ups en het MKB een praktische checklist voor het veilig gebruik van blockchains. En dient als een praktische gids voor de grootste security uitdagingen waar een organisatie rekening mee dient te houden.

lees meer

ESA, VSL en CGI werken aan uiterst nauwkeurige tijdwaarneming

7 december 2018

Klok - CGI

Tot op enkele nanoseconden weten hoe laat het is. Een nog nauwkeurigere bepaling van de tijd is straks wellicht mogelijk, mede dankzij de atoomklokken van het navigatie laboratorium van de European Space Agency (ESA).

lees meer