Partnerpagina CGI

persberichten

 • CGI wint aanbesteding Burgernet 2.0

  CGI heeft de aanbesteding gewonnen voor het ontwikkelen en beheren van Burgernet 2.0. Het huidige Burgernetsysteem ontwikkelde de IT-dienstverlener in 2009 en biedt burgers, gemeenten en politie de mogelijkheid landelijk samen te werken om de veiligheid, leefbaarheid en zelfredzaamheid te vergroten.

  - - - - -

 • Britse Market Operator Services Limited (MOSL) kiest CGI voor het ontwikkelen en beheren van Centraal Marktfacilitering Systeem voor zakelijke watermarkt

  Centraal Marktfacilitering Systeem - CGI

  CGI is door het Britse Market Operator Services Limited (MOSL) gekozen om een Centraal Marktfacilitering Systeem te ontwerpen, bouwen en beheren. Dit is een IT infrastructuur die marktpartijen faciliteert bij een open energiemarkt.

  - - - - -

 • Kapsch en CGI implementeren eerste Europese geïntegreerde Advanced Traffic Management System

  CGI-DYNAC

  CGI bouwt mee aan de nieuwe generatie verkeersmanagement in het samenwerkingsproject CHARM, opgezet door Rijkswaterstaat en Highways England

  - - - - -

 • CGI en SPIE ontwikkelen oplossing voor verlichting Vlaams wegennet

  Ondersteuning van dynamische wegverlichting voor Agentschap Wegen en Verkeer

  CGI en SPIE ondersteunen het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met implementatie en onderhoud van een nieuw afstandsbewakingssysteem, evenals met de vernieuwing van de lokale aansturing van de openbare wegverlichting.

  - - - - -

 • IT Modernization halveert kosten en maakt projecten vijf keer sneller

  Bijna de helft van grote organisaties en bedrijven kampt met sterk verouderde IT-systemen. CGI heeft diverse ‘IT Modernization’ technologieën en oplossingen ontwikkeld om bedrijven snel, kostenefficiënt en risicovrij te transformeren naar moderne, flexibele, robuuste en kosteneffectieve IT.

  - - - - -

 • CGI wint Computable Award voor ontwikkeling whereabouts app

  Nederlandse sportinnovatie wereldwijd in gebruik

   CGI wint Computable Award voor ontwikkeling whereabouts app

  CGI heeft de Computable Award gewonnen voor beste ICT-project van het jaar in de publieke sector. CGI won de award voor de succesvolle whereabouts app, die zij samen met de Nederlandse Dopingautoriteit, InnoSportNL en NOC*NSF heeft ontwikkeld. De World Anti-Doping Agency (WADA) heeft de whereabouts app nu wereldwijd in gebruik.

  - - - - -

 • CGI gaat nieuw centraal informatiesysteem leveren aan NDW

  CGI gaat nieuw centraal informatiesysteem leveren aan NDW

  Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW) heeft op 30 oktober een contract getekend met CGI voor het leveren van het NDW Centraal Informatiesysteem (NCIS). Dit nieuwe systeem gaat verkeersgegevens verzamelen en doorgeven van alle binnen NDW samenwerkende wegbeheerders.

  - - - - -

 • ‘Ons Water’ maakt water persoonlijk

  ‘Ons Water’ maakt water persoonlijk

  Hoe ver woon je onder NAP? Waar komt jouw drinkwater vandaan? Welke waterprojecten worden in jouw buurt uitgevoerd? Op 10 september is de nieuwe website onswater.nl gelanceerd, vol waterinfo en verhalen op postcodeniveau. Het doel is om Nederlanders waterbewuster te maken.

  - - - - -

 • Zweedse overheidsorganisatie kiest CGI als partner om werkplekken te beheren

  11.000 werkplekken op 120 locaties zullen worden gemoderniseerd

  CGI, de toonaangevende zakelijke en technologische dienstverlener, heeft een nieuwe overeenkomst getekend met de Zweedse overheidsorganisatie op het gebied van transport, Trafikverket.

  - - - - -

 • WADA maakt ‘whereabouts’ mobiel beschikbaar voor topsporters

  WADA Whereabouts app NL

  De World Anti-Doping Agency (WADA) lanceert de ‘ADAMS whereabouts app’ voor meer dan 25.000 internationale topsporters. Door CGI Nederland ontwikkelde ‘whereabouts app’ maakt het voor sporters gemakkelijker om te voldoen aan WADA-regelgeving.

  - - - - -

 • Creating a safer society (video)

  Stil uit de video Creating a safer society!

  Deze video toont CGI’s visie: een toekomst met betrokken burgers, actieve lokale communities, effectievere handhaving van de regels en ferme en snelle reddingsoperaties. Een veiligere samenleving waarin de politie uitgerust, opgeleid en bevoegd is om slagvaardiger te reageren op real-time informatie en nauw samen te werken met andere openbare veiligheidsinstanties.

  - - - - -

 • Politie en CGI maken Nederland veiliger met ComProNet

  Slimme ICT helpt burgers en politie overlast en misdrijven te voorkomen

  CGI-logo

  Uit pilots uitgevoerd onder burgers en ondernemers in Groningen, Assen en op Schiphol, blijkt dat ComProNet zorgt voor een hogere meldingsbereidheid en participatie door burgerdeelnemers. Daarnaast levert het snellere reactietijden en afhandeling door de hulpdiensten op.

  - - - - -

 • CGI wint cybersecurity contract van $6 miljard in VS

  CGI-logo

  CGI heeft een grote mantelovereenkomst gesloten met de U.S. Department of Homeland Security (DHS), het Amerikaanse ministerie dat verantwoordelijk is voor de nationale veiligheid.

  - - - - -

 • Burgernet verlengt contract met CGI

  CGI-logo

  Burgernet heeft zijn contract met CGI, de zakelijke en technologische dienstverlener, verlengd voor de komende vijftien maanden. Met de verlenging van het contract blijft CGI verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van missiekritische applicaties voor Burgernet.

  - - - - -

 • Rijkswaterstaat kiest CGI voor applicatiebeheer van het Nederlandse hoofdwegennet

  CGI-logo

  De afdeling ICT Applicatiemanagement (IAP) van Rijkswaterstaat kiest CGI voor het beheer en onderhoud van missiekritische applicaties van het Nederlandse hoofdwegennet.