Partnerpagina CGI

partnerweblogs

 • ‘Hallo, spreek ik met de digitale agent?’

  door: Ron Wessel

  Ron Wessel

  In plaats van praten en bellen, appen en twitteren we tegenwoordig. Ook in onze communicatie met overheidsdiensten als de politie. Die moet daarmee om kunnen gaan. Wat is daar voor nodig? Maak kennis met de digitale burger, de digitale agent en – jawel! – de Digital Policing Transformation Day!

  - - - - -

 • WannaCry: Kroniek van een aangekondigde cybercrisis?

  door: Eelco Stofbergen

  Eelco Stofbergen

  Deze week mocht ik spreken op het iBestuur symposium in Den Haag met als thema ‘Grip op Cybersecurity’. Mooie timing natuurlijk, ruim een week na de breed uitgemeten uitbraak van de WannaCry ransomware. Samen met onder ander Rob Bertholee (AIVD), Gerrit van den Burg (Openbaar Ministerie) en Jaya Baloo (KPN) deelde ik mijn visie op cybersecurity met de 250 aanwezigen.

  - - - - -

 • Bent u klaar voor de Pokémonisering van onze samenleving?

  door: Laurens Lapré

  Laurens Lapré

  Pokémon Go is iets wat je niet hebt kunnen missen deze zomer. Gelanceerd in juli en van niets naar 25 miljoen actieve gebruikers in één week. 500 miljoen downloads later genereert het spelletje miljoenen euro’s per dag. Het gaf al problemen langs het spoor vóórdat het beschikbaar was. Het heeft een koersstijging (en daarna koersval) van miljarden veroorzaakt. Een wereldwijd fenomeen. Een hype die misschien net zo snel verdwijnt als hij ontstond.

  - - - - -

 • Organisaties gaan sneller dood dan mensen

  door: Leon Dohmen

  Leon Dohmen

  Volgens Richard Foster is de gemiddelde leeftijd van private organisaties geslonken van 60 jaren oud rond 1950, tot ongeveer 18 jaren rond 2010. Bij de mens is de tegenovergestelde trend vast te stellen. De belangrijkste aanjager van deze twee tegenovergestelde trends is volgens deskundigen technologie.