partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina CGI

CGI-logo

De overheid en de cloud: doe meer met minder

white-papers | 30 augustus 2012

“Cloud maakt het mogelijk om te werken op opdrachtbasis – waarbij we per opdracht resources toewijzen…”

CGI-logo

“Eén uniforme support service (of: ondersteuning?) voorkomt dubbel personeel, extra gebouwen en een dubbele infrastructuur voor uw contactcentra. Dit terwijl er meer consistentie, een hogere kwaliteit en een betere gebruikerservaring mogelijk is.”

Cloud diensten brengen de flexibiliteit die de overheid nodig heeft. De hosting van bestaande, lokale en nationale toepassingen op één plek bijvoorbeeld, geeft een flinke impuls aan de onderlinge samenwerking tussen overheidsorganisaties. De cloud biedt daarnaast een veilig en schaalbaar platform voor de toekomst.

Onze aanpak voor een veilige cloud:

  • Samen werken we voor ieder cloud-project de risico’s uit. We nemen daarin de relevante richtlijnen mee, de datagevoeligheid en zakelijke vereisten.
  • We helpen op basis van de risico’s bij een goede beslissing over het invoeringsmodel en het service model. Denk aan een private, publieke of een publiek-private samenwerking en een infrastructuur, platform of software as a service.
  • De beveiliging wordt geïntegreerd met de bestaande technische, organisatorische en procedurele opzet. We evalueren de behoeften, voegen veiligheidsmaatregelen toe zoals digitale handtekeningen, time stamps, veilige archivering en logs.
  • Als een derde partij de service levert, zorgen we dat we precies begrijpen welke beveiliging er is gebruikt.
  • We zetten prestatie-indicatoren op en monitoren deze. Zo bent u zeker dat alle beveiligingsmaatregelen continu haar werk blijven doen.

 

Download het whitepaper: De overheid en de cloud: doe meer met minder

U kunt dit whitepaper downloaden door uw naam, organisatie en e-mailadres in te vullen. U ontvangt een mail met de downloadlink.

voornaam

achternaam

organisatie

e-mail

verzenden


tags: