partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina CGI

CGI-logo

Verbeter met slimme software op smartphone rijgedrag jongeren

nieuws | 19 juni 2018

Autoverzekeringen voor jongeren worden economisch onhoudbaar. Bestuurders tot 24 jaar betalen inmiddels 53 procent meer premie dan twee jaar geleden, zo blijkt uit onderzoekscijfers van Independer. Tegelijkertijd blijven verzekeraars verlies lijden op deze jongerenpolissen. Zowel de politiek, DNB als de Bond van Verzekeraars maken zich zorgen.

Jongere in een auto

Beeld: Pixabay / Jace

Premies verder laten stijgen, is geen optie. Daarmee wordt autorijden iets voor de rijke elite. Jongeren belonen voor beter rijgedrag is wel een oplossing. Daar heeft immers iedereen baat bij. Technologie kan daarbij helpen. Echter, het installeren van een kastje in de auto om het rijgedrag te monitoren is gedoemd te mislukken. Dat is duur en stuit op te veel privacybezwaren.

Download PDF

Bron: FD

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.