partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina CGI

CGI-logo

Zweedse overheidsorganisatie kiest CGI als partner om werkplekken te beheren

persberichten | 18 februari 2014

CGI, de toonaangevende zakelijke en technologische dienstverlener, heeft een nieuwe overeenkomst getekend met de Zweedse overheidsorganisatie op het gebied van transport, Trafikverket.

De overeenkomst bestaat uit het moderniseren van 11.000 werkplekken op 120 locaties in Zweden, waaronder computers, hardware, e-mail, digitale vergaderdiensten, etc. De geschatte waarde van de vijfjarige overeenkomst, met een optie tot twee jaar verlengen, is 500 miljoen Zweedse kronen (ca. € 56 miljoen).

Het project is onderdeel van de totale IT-sourcing strategie van Trafikverket en is ontwikkeld om efficiënter en productiever te werken en kosten te besparen. CGI zal een breed scala aan services bieden om deze modernisering te realiseren, zoals het upgraden naar Windows 8.1. CGI is per direct verantwoordelijk voor de IT-diensten van de overheidsorganisatie.

“Door het uitbesteden van haar IT-diensten van de werkplekken zal Trafikverket profiteren van de mogelijkheden en innovaties die onze CGI experts bieden binnen zowel Zweden als wereldwijd”, aldus Bengt-Göran Kangas, Vice President Public Sector van CGI in Zweden. “We zijn blij dat de overheidsorganisatie heeft gekozen om onze bestaande samenwerking uit te breiden en we kijken uit naar de verwachte bedrijfsresultaten.”

Trafikverket is verantwoordelijk voor de langetermijnplanning van de Zweedse transportsystemen, evenals de provinciale wegen en het nationale spoorwegennet. Trafikverket heeft in totaal 6.500 medewerkers, het hoofdkantoor is gevestigd in Borlänge.

CGI kondigde recentelijk een andere overeenkomst met Trafikverket aan om een breed spectrum aan applicatiebeheer en ontwikkeldiensten te leveren. Deze overeenkomst heeft een geschatte totale contractwaarde van 1,3 miljard Zweedse kronen (ca. € 147 miljoen) over een periode van vier jaar, met een mogelijke verlening tot twee jaar en vervolgens met nog één jaar.
Over CGI

CGI Group Inc, opgericht in 1976, is de op vijf na grootste onafhankelijke zakelijke en technologische dienstverlener ter wereld. Met ongeveer 68.000 professionals in kantoren en wereldwijde service centra in Amerika, Europa, Azië en Oceanië biedt CGI een uitgebreide dienstenportfolio waaronder high-end bedrijfs- en IT-consulting, systeemintegratie, applicatieontwikkeling en –onderhoud, beheer van infrastructuur evenals een breed scala van eigen oplossingen. De op jaarbasis berekende omzet van CGI is ongeveer C$ 10 miljard met een geschatte orderportefeuille van ongeveer C$ 19 miljard. CGI is beursgenoteerd op de TSX (GIB.A) en de NYSE (GIB) en is opgenomen in de FTSE4Good Index. Website: www.cginederland.nl

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.