partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina CIP

logo cip

4 oktober: webinar over IAMA

nieuws | 11 september 2022

Met het Impact Assessment voor Mensenrechten bij de inzet van Algoritmes (IAMA) kan een afgewogen discussie gevoerd worden tussen de relevante partijen bij de afweging om wel of niet een algoritmische toepassing te gaan ontwikkelen. Meer weten? Kijk dan naar 4 oktober naar het webinar met Iris Muis en Elise Wendt.

Beeld: Rapport Impact Assessment Mensenrechten en Algoritmes

Het IAMA helpt om de gekozen ontwikkeling en implementatie vervolgens op een verantwoorde manier te doen. In het IAMA worden verbanden gelegd met relevante regels, instrumenten en toetsingskaders op het gebied van algoritmen. Hierover spreken Iris Muis en Elise Wendt tijdens het CIP webinar op dinsdag 4 oktober vanaf 13.00 uur.

Iris Muis is werkzaam aan de Utrecht Data School (Universiteit Utrecht)
Elise Wendt is beleidsmedewerker bij de directie Digitale Samenleving (ministerie van BZK)

Aanmelden kan met een mailtje naar cip@cip-overheid.nl

IAMA staat voor Impact Assessment Mensenrechten en Algoritmes en is opgesteld door Prof. mr. Janneke Gerards, Dr. Mirko Tobias Schäfer, Arthur Vankan en Iris Muis.
Meer lezen over IAMA

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.