partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina CIP

logo cip

CIP-ontwikkelingen en webinar-agenda

nieuws | 4 oktober 2021

We staan alweer aan het begin van het laatste kwartaal van dit jaar. Graag infomeren wij je over de recente CIP-ontwikkelingen en onze agenda van webinars voor de komende maanden. Onze podcasts doen het goed! Inmiddels zijn er ruim 1.500 podcast gedownload. We zijn benieuwd naar uw ervaringen, doe mee aan de korte podcast enquête.

Snel zoeken practices op BIO-site

Nieuw op de BIO-site: een hele simpele zoekfunctie, waarmee je met enkele tikken en klikken practices kunt vinden bij BIO-hoofdstukken, -paragrafen of –controls. In de praktijk blijkt de functie ook erg handig te werken als je snel controls wilt teruglezen of door de hoofstukken heen wilt bladeren. Je kunt dit terugvinden onder menu-item BIO Practices.

Workshop BIO-SA (self-assessment)

Al eerder hadden we de BIO-SA uitgebracht, waarmee je zelf kunt vaststellen hoe ‘BIO-volwassen’ jouw organisatie is. Uiteraard is dat dan jouw eigen vaststelling. Maar hoe mooi zou het zijn om met meerdere collegae in gesprek te gaan over elkaars beelden, een gezamenlijk beeld vast te stellen en een aanzet tot een plan te krijgen om verder te komen in volwassenheid, waarmee ook de feitelijke veiligheid is gediend. Met deze nieuwe toolkit van de BIO-SA-workshop heb je een mogelijkheid in handen om maximaal 9 BIO-SA self-assessments te bundelen tot een groepsresultaat. Het biedt verder een leidraad voor het gesprek en suggesties voor een verbeterplan. De stukken, voorzien van een handreiking, zijn te vinden op cip.pleio.nl, in de groep BIO Workshops.

Podcasts

De afgelopen maanden hebben wij een 15-tal podcasts uitgebracht. Deels uit hergebruik van webinars, deels losstaande podcasts waarbij een podcastmaker als host het gesprek aangaat met verschillende sprekers over uiteenlopende thema’s, zoals ethiek en privacy. Dit najaar komt daar een serie van acht podcasts bij onder de titel: ‘Privacy in de Praktijk’. We zijn er trots op dat inmiddels ruim 1.500 podcast gedownload zijn!
Op cip-overheid.nl vind je de podcasts bij de verschillende productcategorieën onder ‘CIP-cast’. Daar staan ook de links naar webinars die je terug kunt kijken. Je kunt de CIP Podcasts ook vinden op de kanalen van Apple, Google en Spotify.

Korte podcast enquête
We zijn erg benieuwd wat je vindt van onze podcast(s) en willen je vragen, wanneer je één of meerdere CIP podcasts hebt kunnen beluisteren, om via bijgaande LINK een paar korte vragen te willen beantwoorden. Wij waarderen jouw input!

Handreiking Red Teaming

In opdracht van het ministerie van BZK, in het kader van het programma Overheidsbrede Cyberoefening, hebben we i.s.m. Northwave gewerkt aan een handreiking Red Teaming. Publicatie zal plaatsvinden op 5 oktober a.s., op de site van de cyberoefening en daarna ook op cip-overheid.nl. Op 5 oktober vindt ook het webinar plaats over Red Teaming (zie ook de webinar agenda).

BIO-thema-uitwerkingen ook in NORA online

De BIO-Thema-uitwerkingen zijn nu ook compleet opgenomen in de NORA-online, onder ISOR. Achter deze link vind je de uitleg, kun je thema’s in overzicht zien, inzoomen op controls en verschillende selecties maken. Deze ‘database van normen’ zal over enige tijd ook gebruikt gaan worden in de ICO-Wizard om het doorklikken naar de uitgebreidere normbeschrijvingen te vereenvoudigen.

CIP Webinar-agenda
In onderstaande agenda vind je de webinars tot einde van dit jaar.
Aanmelden via e-mail naar CIP@uwv.nl
Alleen het webinar van 5 oktober gaat rechtstreeks via Overheidsbrede Cyberoefening en Webinar


CIP Webinar-agenda

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.