partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina CIP

logo cip

IoT Whitepaper II ‘Weerbaarheid in de Praktijk’

white-papers | 28 september 2022

In 2025 zal het aantal IoT-apparaten waarschijnlijk zijn toegenomen tot ruim 40 miljard. Steeds vaker vinden digitale aanvallen plaats via deze IoT-apparaten. Het tweede CIP IoT Whitepaper heeft tot doel om de weerbaarheid en veiligheid te helpen vergroten, met behulp van 15 praktische voorbeelden. Bedoeld voor bestuurders en beleidsmakers.

IoT biedt kansen, maar het is de hoogste tijd voor passende veiligheid. | Beeld: Shutterstock

Deze whitepaper is aangeboden aan Hester Somsen, plaatsvervangend Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV):

“Organisaties kunnen deze whitepaper gebruiken om IoT risico’s in kaart te brengen en deze organisatorisch en technisch te beheersen. Ook is het een belangrijke publicatie voor de bewustwording van onze digitale afhankelijkheden en spoort het organisaties aan om actie te ondernemen. In een gedigitaliseerde wereld verdient en eist IoT-veiligheid namelijk de aandacht van ons allemaal.”

Download de whitepaper

Of lees het interview met CIP-directeur Geert-Jan van de Ven over deze whitepaper op DigitaleOverheid.nl

tags: , , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.