partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina CIP

logo cip

Podcastserie 'Privacy in de praktijk'

nieuws | 13 oktober 2021

CIP produceert en presenteert in het najaar van 2021, in samenwerking met de Autoriteit Persoonsgegevens en de Rijksacademie voor Digitalisering en Informatisering (RADIO), een podcastserie onder de titel ‘Privacy in de praktijk’, in totaal acht afleveringen. De eerste aflevering staat online.

In deze eerste aflevering deelt Magdalena Magala, Functionaris Gegevensbescherming bij de gemeente Zaanstad, haar dilemma: ‘Privacy op de werkvloer het beste: met de wortel of de stok?’
Over dit thema gaat ze in gesprek met privacy deskundige Bart Schermer van Considerati, onder leiding van host Robin Rotman.
“Je kunt de podcast hier beluisteren”:hhttps://www.buzzsprout.com/1696126/9347157-privacy-in-de-praktijk-aflevering-1-privacy-op-de-werkvloer-met-wortel-of-met-de-stok.mp3?download=true
Of op je eigen favoriete podcast-kanaal zoals Google, Apple of Spotify.

Per aflevering (15-20 minuten per stuk) zal een Functionaris Gegevensbescherming (FG) uit de publieke sector een dilemma op tafel leggen, waarover hij of zij in gesprek gaat met een andere privacydeskundige. Steeds onder leiding van host Robin Rotman. Daarbij gaan we gevoelige en lastige onderwerpen niet uit de weg. Aan bod komen verder dilemma’s als:
• Hoe benader je de bestuurder; met de wortel of de stok?
• Better safe than sorry. Wat weegt zwaarder: de letter of de geest van de AVG?
• Liever een datalek dan een burger niet geholpen!
• Is de ideale FG ook CISO?
• FG: ‘Ik ben niet verantwoordelijk voor de hele keten’. Feit of fictie? en
• FG: Beschermer of klokkenluider?

Wil je weten wie er nog meer meedoen? Bekijk dan de een korte trailer van de hele serie

tags: , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.