partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Conxillium

logo conxillium

Conxillium bestaat uit acht bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in hoogwaardige software voor de lokale overheid: BeheerVisie, DataQuint, GeoTax, I-Real, JCC Software, Pharox, Procura en SIM. Wij helpen lokale overheden met het realiseren van een hogere burgertevredenheid.

Onze software stelt overheidsorganisaties in staat om:

  • Proactief en slagvaardig te handelen: dankzij beter overzicht en vlotte communicatie met de burger en tussen gemeentelijke afdelingen.
  • Diensten verregaand te digitaliseren: zodat burgers zoveel mogelijk zélf kunnen regelen en de gemeente als een betrouwbare en dienstbare partner gaan zien.
  • Gemeenschapsgeld doelmatig en transparant te besteden: door werkprocessen efficiënter te maken.
  • Burgers meer inzicht en invloed te geven: van het vereenvoudigen van meldingen tot het organiseren van verkiezingen en lokale referenda.

Alle bedrijven binnen Conxillium werken volgens dezelfde filosofie:

  • We focussen op het maken van de meest gebruiksvriendelijke en doordachte applicatie op onze vakgebieden. Of dat nu het beheer van openbare ruimte is, basisregistraties, belastingen, verkiezingen of optimale klantgeleiding.
  • Onze mensen binnen gemeenten kennen de werkprocessen tot in detail. Daardoor staan we dicht bij de gebruiker.
  • We gebruiken consequent open standaarden en koppelingen, zodat applicaties naadloos in elk bestaand IT-landschap passen en bedrijven leveranciersonafhankelijk kunnen werken.
  • We onderscheiden ons met korte lijnen, leveranciersonafhankelijke oplossingen en veel flexibiliteit, zowel bij onze mensen als onze software.

Coronaproof verkiezingen: reserveer je stemtijd

9 februari 2021

In maart 2021 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Maar hoe zorgt u ervoor dat deze verkiezingen coronaproof verlopen? En hoe voorkomt u dat het te druk wordt bij de stemlocaties? JCC Software, gespecialiseerd in het ontwikkelen van software waarmee gemeenten hun dienstverleningsdoelstellingen kunnen realiseren, heeft daar iets op bedacht: reserveer mijn stemtijd. We vroegen aan Jan Willem Bolkesteijn hoe dit nieuwe concept drukte kan voorkomen.

lees meer

Koppeling Procura Verkiezingen met de e-learning Verkiezingen van SEP

14 december 2020

Webinar Verkiezingen Procura SEP

Nieuws voor de projectleider verkiezingen! In de nieuwste release van Procura Verkiezingen lanceert Procura de koppeling met de e-learning Verkiezingen van SEP. Dat scheelt veel tijd in de organisatie. Meer weten?

lees meer

Betrouwbare opkomstcijfers binnen een paar minuten

7 december 2020

logo gemeente Eemsdelta

De herindelingsverkiezing van de gemeente Eemsdelta krijgt een bijzondere vermelding in de historie van het Nederlands staatsrecht. Het is namelijk de eerste verkiezing die plaatsvindt in coronatijd. Mede dankzij de MijnStembureau app van Procura verliep alles vlekkeloos.

lees meer

Webinar Coronaproof verkiezingen 2021

1 december 2020

rood potlood

Hoe organiseer je coronaproof de Tweede Kamer verkiezingen in 2021? Is jouw gemeente voorbereid op coronaproof verkiezingen van 17 maart 2021? Procura en haar zusterbedrijven SIM en JCC Software geven tijdens dit webinar op donderdag 10 december praktische tips en oplossingen om het verkiezingsproces zo makkelijk mogelijk te laten verlopen.

lees meer

Tweede Kamerverkiezing en Covid-19

door: Astrid van Leeuwen, 17 november 2020

Astrid van Leeuwen

Mijn start bij Procura in 2018 was gelijk met mijn neus in de boter: de voorbereidingen van maar liefst de dubbele verkiezing voor de leden van provinciale staten en het algemeen bestuur van het waterschap en niet veel later de verkiezing van de leden van het Europees Parlement. Op basis van zo’n ruim 16 jaar ervaring met verkiezingen…van redactioneel tot het managen…van drukwerk naar software, van stemmachine naar stem pc en terug naar het stempotlood kan ik wel zeggen, dat ik voor veel uitdagingen heb gestaan. Wat kan je dan nog bedenken?….

lees meer

Meldingenmanagement in coronatijd: meer tevreden inwoners, minder kosten

22 oktober 2020

Illustratie MeldDesk bij verhaal Conxillium

Gemeenten zien het aantal meldingen over de openbare ruimte stijgen. Dat valt te verklaren door de komst van het coronavirus, waardoor we meer oog hebben voor de kwaliteit van onze eigen leefomgeving. Wie thuis werkt, wandelt tijdens lunchtijd door zijn wijk. In plaats van uitstapjes verder weg, blijven we in de buurt. Adequaat meldingenmanagement helpt om de openbare ruimte leefbaar, schoon en veilig te houden. Bovendien kan het gemeenten aanzienlijk kosten besparen, aldus Remco Lammerse, projectmanager bij BeheerVisie en verantwoordelijk voor MeldDesk.

lees meer

Burgerparticipatie en het sociaal intranet: samen sterk

door: Astrid Mikkers, 20 juli 2020

open social

Informatie uitwisselen, samenwerken, sparren, kennis delen. Het zijn aspecten in ons dagelijks werk. Maar ook in de participatie met burgers en bedrijven is het uitwisselen van informatie, het peilen van meningen en open voeren van een discussie niet meer weg te denken. Tegelijkertijd is plaats- en tijdsonafhankelijk reageren en werken steeds belangrijker. Jeroen Brakel, directeur productmanagement bij SIMgroep, vertelt waarom een sociaal intranet hierin meerwaarde biedt voor overheden.

lees meer

Drie voordelen van kandidatenlijsten zonder envelop

door: Astrid van Leeuwen, 8 juli 2020

Astrid van Leeuwen

Bij de eerstvolgende verkiezing is er na de keuze voor de postverspreider PostNL tenminste één nieuwe vraag waar je als gemeente een keuze in moet maken.

lees meer

Op weg naar een vrij BRP – wie durft?

15 juni 2020

grote stappen

Innovatie van gemeentelijke dienstverlening is hard nodig, maar in de praktijk lastig. Toch is er een manier om snel grote stappen te zetten.

lees meer

Procura introduceert oplossing voor versturen kandidatenlijsten

door: Astrid van Leeuwen, 11 juni 2020

Astrid van Leeuwen

Voorafgaand aan verkiezingen wordt sinds jaar en dag op elk adres in Nederland een kandidatenlijst bezorgd. Het bezorgen van deze ongeadresseerde post door PostNL is echter verleden tijd, omdat zij hebben besloten om voornamelijk nog geadresseerde post te bezorgen. En dus moeten ook de kandidatenlijsten worden voorzien van een adres.

lees meer

  • 1
  • 2