partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Conxillium

logo conxillium

partnerartikelen

 • Coronaproof verkiezingen: reserveer je stemtijd

  In maart 2021 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Maar hoe zorgt u ervoor dat deze verkiezingen coronaproof verlopen? En hoe voorkomt u dat het te druk wordt bij de stemlocaties? JCC Software, gespecialiseerd in het ontwikkelen van software waarmee gemeenten hun dienstverleningsdoelstellingen kunnen realiseren, heeft daar iets op bedacht: reserveer mijn stemtijd. We vroegen aan Jan Willem Bolkesteijn hoe dit nieuwe concept drukte kan voorkomen.

 • Betrouwbare opkomstcijfers binnen een paar minuten

  logo gemeente Eemsdelta

  De herindelingsverkiezing van de gemeente Eemsdelta krijgt een bijzondere vermelding in de historie van het Nederlands staatsrecht. Het is namelijk de eerste verkiezing die plaatsvindt in coronatijd. Mede dankzij de MijnStembureau app van Procura verliep alles vlekkeloos.

 • Meldingenmanagement in coronatijd: meer tevreden inwoners, minder kosten

  Illustratie MeldDesk bij verhaal Conxillium

  Gemeenten zien het aantal meldingen over de openbare ruimte stijgen. Dat valt te verklaren door de komst van het coronavirus, waardoor we meer oog hebben voor de kwaliteit van onze eigen leefomgeving. Wie thuis werkt, wandelt tijdens lunchtijd door zijn wijk. In plaats van uitstapjes verder weg, blijven we in de buurt. Adequaat meldingenmanagement helpt om de openbare ruimte leefbaar, schoon en veilig te houden. Bovendien kan het gemeenten aanzienlijk kosten besparen, aldus Remco Lammerse, projectmanager bij BeheerVisie en verantwoordelijk voor MeldDesk.

 • Burgerparticipatie en het sociaal intranet: samen sterk

  door: Astrid Mikkers

  open social

  Informatie uitwisselen, samenwerken, sparren, kennis delen. Het zijn aspecten in ons dagelijks werk. Maar ook in de participatie met burgers en bedrijven is het uitwisselen van informatie, het peilen van meningen en open voeren van een discussie niet meer weg te denken. Tegelijkertijd is plaats- en tijdsonafhankelijk reageren en werken steeds belangrijker. Jeroen Brakel, directeur productmanagement bij SIMgroep, vertelt waarom een sociaal intranet hierin meerwaarde biedt voor overheden.

 • Vol vertrouwen verkiezingen voor herindeling tegemoet

  Gemeente Delfzijl

  Blik op Delfzijl (Sail)

  Met ingang van 1 januari 2021 gaan de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum samen verder als één nieuwe gemeente onder de naam Eemsdelta. Procura nam, als de IT-partner waarmee de drie samenwerken, veel werk uit handen in de voorbereiding voor de herindeling. Eemsdelta is nu klaar voor de verkiezingen voor de herindeling die in het najaar van 2020 plaatsvinden.

 • 'Dit is hét moment om stappen te zetten'

  Common Ground:

  Mensen op een berg

  Gemeenten moeten zelf meer grip krijgen op hun IT en de doorontwikkeling ervan. Eén van de manieren om die kerngedachte uit het Common-Ground-initiatief vorm te geven, is door gesloten softwarepakketten open te breken.