partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Conxillium

logo conxillium

Conxillium bestaat uit acht bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in hoogwaardige software voor de lokale overheid: BeheerVisie, DataQuint, GeoTax, I-Real, JCC Software, Pharox, Procura en SIM. Wij helpen lokale overheden met het realiseren van een hogere burgertevredenheid.

Onze software stelt overheidsorganisaties in staat om:

  • Proactief en slagvaardig te handelen: dankzij beter overzicht en vlotte communicatie met de burger en tussen gemeentelijke afdelingen.
  • Diensten verregaand te digitaliseren: zodat burgers zoveel mogelijk zélf kunnen regelen en de gemeente als een betrouwbare en dienstbare partner gaan zien.
  • Gemeenschapsgeld doelmatig en transparant te besteden: door werkprocessen efficiënter te maken.
  • Burgers meer inzicht en invloed te geven: van het vereenvoudigen van meldingen tot het organiseren van verkiezingen en lokale referenda.

Alle bedrijven binnen Conxillium werken volgens dezelfde filosofie:

  • We focussen op het maken van de meest gebruiksvriendelijke en doordachte applicatie op onze vakgebieden. Of dat nu het beheer van openbare ruimte is, basisregistraties, belastingen, verkiezingen of optimale klantgeleiding.
  • Onze mensen binnen gemeenten kennen de werkprocessen tot in detail. Daardoor staan we dicht bij de gebruiker.
  • We gebruiken consequent open standaarden en koppelingen, zodat applicaties naadloos in elk bestaand IT-landschap passen en bedrijven leveranciersonafhankelijk kunnen werken.
  • We onderscheiden ons met korte lijnen, leveranciersonafhankelijke oplossingen en veel flexibiliteit, zowel bij onze mensen als onze software.

Vol vertrouwen verkiezingen voor herindeling tegemoet

Gemeente Delfzijl

20 mei 2020

Blik op Delfzijl (Sail)

Met ingang van 1 januari 2021 gaan de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum samen verder als één nieuwe gemeente onder de naam Eemsdelta. Procura nam, als de IT-partner waarmee de drie samenwerken, veel werk uit handen in de voorbereiding voor de herindeling. Eemsdelta is nu klaar voor de verkiezingen voor de herindeling die in het najaar van 2020 plaatsvinden.

lees meer

Een chatbot Verhuizen voor alle gemeenten

door: Sander de Graaf, 15 mei 2020

Sander de Graaf - Conxillium

Afgelopen woensdag woonde ik het webinar “Chatbot: virtuele assistent Gem” bij. Suzanne van der Velden en Harvey van der Meer toonde op een leuke manier de voortgang van “chatbot Gem” voor alle gemeenten. Het project is een initiatief van de Innovatiegroep Dienstverlening Chatbots.

lees meer

'Dit is hét moment om stappen te zetten'

Common Ground:

16 april 2020

Mensen op een berg

Gemeenten moeten zelf meer grip krijgen op hun IT en de doorontwikkeling ervan. Eén van de manieren om die kerngedachte uit het Common-Ground-initiatief vorm te geven, is door gesloten softwarepakketten open te breken.

lees meer

Samenwerking Open Social en SIM biedt meerwaarde aan overheden

8 april 2020

Community builder Open Social en SIMgroep bundelen hun krachten op het gebied van community platforms.

lees meer

Naar een vrij en toegankelijk BRP

door: Sander de Graaf, 30 maart 2020

Sander de Graaf - Procura

Zoals jullie konden lezen in de Computable zijn wij hard op weg om onze droom te realiseren. Wij werken aan een vrij BRP-platform voor alle gemeenten. Een platform waarmee gemeenten eenvoudig kunnen innoveren en waarbij iedereen een bijdrage kan leveren.

lees meer

Openheid en transparantie bepalen resultaat migratie

Gemeente Zoetermeer

20 maart 2020

Station Zoetermeer

Bij de gemeente Zoetermeer stond in het voorjaar van 2019 een ingrijpende verandering op stapel: een servermigratie. De gedateerde hardware moest worden vervangen. Dit had ook consequenties voor het beheer van de Basisregistratie Personen (BRP).

lees meer

Onze eigen operatie BRP

door: Sander de Graaf, 9 januari 2020

Sander de Graaf - Procura

Door Common Ground staat de gemeentelijke informatievoorziening weer volop in de belangstelling. Nieuwe principes, uitgangspunten en ambities zijn geformuleerd.

lees meer

Gedeelde gronden voor de gemeentelijke IT

door: Marieke Vos, 19 december 2019

bestuurstafel

Common Ground gaat over de informatievoorziening van gemeenten en dat is vandaag de dag een onderwerp dat bestuurders interesseert, zo bleek op de iBestuur bijeenkomst over dit onderwerp. Zo’n 25 deelnemers, waaronder veel burgemeesters en wethouders, spraken op donderdag 12 december in Utrecht over wat Common Ground is en wat gemeenten daar zelf aan kunnen bijdragen.

lees meer

  • 1
  • 2