partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Conxillium

logo conxillium

Een chatbot Verhuizen voor alle gemeenten

door: Sander de Graaf

weblogs | 15 mei 2020

Afgelopen woensdag woonde ik het webinar “Chatbot: virtuele assistent Gem” bij. Suzanne van der Velden en Harvey van der Meer toonde op een leuke manier de voortgang van “chatbot Gem” voor alle gemeenten. Het project is een initiatief van de Innovatiegroep Dienstverlening Chatbots.

Sander de Graaf - Conxillium


Het idee voor de chatbot was ontstaan tijdens een eerder Fieldlab Dienstverlening. De gemeente Dongen neemt chatbot Gem binnenkort al in gebruik. Met onze Common Ground BRP API’s is het mogelijk de verhuizing vanuit de chat ook volledig af te handelen.

De Chatbot Verhuizen

Tijdens het webinar toonden Suzanne en Harvey op welke manier de chatbot een inwoner helpt bij een verhuizing. De chatbot stelde relevante vragen en informeerde bijvoorbeeld naar de persoonlijke situatie om het juiste antwoord te geven. Na het doorverwijzen naar het juiste digitale loket, kon de chat zelfs doorschakelen naar een live-chat met een medewerker van de gemeente Dongen (tijdens de demo uiteraard een ander projectlid).

Toekomstige ambities

Na de succesvolle live demonstratie was het tijd voor een doorkijkje naar de verdere ontwikkelingen die op stapel staan. Zo ondersteunt op dit moment de chatbot Gem het product ‘Verhuizen en Reisdocumenten’ en kunnen er natuurlijk nog veel meer producten aan worden toegevoegd. Een ander spoor is het toevoegen van meerdere kanalen. Snel toonde Harvey een leuke demo met Google Home.

Afhandelen van de volledige Verhuizing

De volgende grote stap is om na ‘Herkenning en Advies’ ook de volledige transactie te gaan afhandelen. Dat scheelt tijd en mogelijke onduidelijkheid in de klantreis. Waar de chatbot nu nog moet doorverwijzen, kan deze straks de complete verhuizing doorgeven. Handig dat wij vanuit Procura onze Common Ground BRP Verhuis API al af hebben. Wil je als gemeente de verhuizing ook direct afhandelen met chatbot Gem (of een andere innovatieve technologie), laat het gerust weten. Wij denken graag mee.

Hier kunt u het volledige webinar terugkijken.

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.