partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Deloitte

De publieke sector bevindt zich midden in een heroriëntatie. Welke taken mag u blijven uitvoeren? Waar gaat het heen met digitale dienstverlening? Welke nieuwe eisen stellen burgers en bedrijven aan uw organisatie?

Onze experts gaan specifiek in op trends waarin technologie wordt gebruik om burgers beter van dienst te kunnen zijn. Trends zoals een door AI verbeterde overheid, digitale identiteiten, gedragsnudges, de anticiperende overheid, de cloud en het centraal stellen van de klantervaring. Bij de uitbraak van de pandemie bleken overheden die op deze trends vooruitliepen veel beter in staat om effectief op de behoeften van burgers in te spelen.

Lees hier meer over onze activiteiten binnen de publieke sector.

Nieuwe zorgwetgeving leidt tot disruptieve innovatie van buitenaf

7 februari 2023

Het proces van het vrijgeven van data en het uiteenvallen van diensten dat zich in de bancaire wereld voltrekt, zou met de komst van het Europese wetsvoorstel EHDS ook weleens in healthcare in gang kunnen worden gezet.

lees meer

Duurzame datacultuur

24 januari 2023

Handvatten om data- en uitvoeringskwaliteit te waarborgen | Om de complexe datapuzzel met succes te leggen, moet er oog zijn voor zowel techniek, organisatie als mensen. Bovenal is verantwoord datagebruik een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

lees meer

Een perspectief op opkomende trends in overheidstechnologie

19 december 2022

De technologieën die onze organisaties en ons leven verbeteren, zijn krachtiger en essentiëler dan ooit tevoren. Vooruitstrevende organisaties, waaronder overheden, begrijpen de technologische krachten die hen omringen en zoeken naar manieren om ze te benutten ten behoeve van zowel burgers als kiezers. Download de whitepaper.

lees meer

Bouwen aan een ecosysteem in de strijd tegen milieucriminaliteit

29 november 2022

Op weg naar een optimale samenwerking en informatiedeling | Milieucriminaliteit heeft een ontwrichtende werking op ons milieu, het klimaat en de samenleving. Vanuit dat perspectief bezien is het opmerkelijk dat het tot nu toe een onderbelicht thema is, waarvoor relatief weinig aandacht en prioriteit is.

lees meer

Infrastructuur: waarom overheden verder moeten kijken dan kosten-batenanalyse

23 november 2022

Nu investeringen toenemen is het tijd voor een nieuwe aanpak | Het is tijd om de toekomst nieuw leven in te blazen en opnieuw vorm te geven. Infrastructuur speelt een cruciale rol bij het vormgeven van de toekomst en het versterken van onze economie vandaag, maar niet zonder uitdagingen.

lees meer

Dienstverlening gebaseerd op levensgebeurtenissen vereist meer samenwerking

17 november 2022

De overheid wil de menselijke maat als sturend uitgangspunt hanteren. Als overheden levensgebeurtenissen van burgers centraal stellen in hun dienstverlening, zullen ze méér gaan samenwerken, wat een gestroomlijnde dienstverlening ten goede komt.

lees meer

Veiligheid en slimme steden: waar staan we?

4 november 2022

Dit artikel, onderdeel van de serie ‘Toekomst van steden’, heeft als thema Veiligheid, en gaat over de vraag hoe de slimme stad, waar alles steeds meer digitaal verbonden raakt en datagedreven werken de norm is, controle houdt op de cyberrisico’s en privacykwesties die met deze ontwikkelingen samenhangen.

lees meer

De groene, slimme stad betaalt zich uit

2 november 2022

Dit artikel, onderdeel van de serie ‘Toekomst van steden’, heeft als thema Leefomgeving en gezondheid, en gaat over (positieve) gezondheid, de aantoonbare waarde van groene gebiedsontwikkeling, en over het belang van natuureducatie en technologische verbondenheid.

lees meer

Halvering aantal verkeersslachtoffers lijkt onhaalbare ambitie

26 oktober 2022

Een voorspelling van het aantal ongevallen op de Nederlandse rijkswegen | Tegen alle ambities in neemt het aantal verkeersongevallen op de Nederlandse rijkswegen de komende jaren flink toe. Geplande rijkswegenprojecten bevorderen de verkeersveiligheid niet, hoewel dat vaak wel beoogd wordt. Tot die conclusies komen onderzoekers van Deloitte. Zij gebruikten openbare databronnen en machine-learning technieken om hun voorspellingen te kunnen doen.

lees meer

De inzet van betrouwbare en transparante AI binnen de overheid

24 oktober 2022

Articifial Intelligence (AI) is een krachtige technologie die de potentie heeft om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop overheden en bedrijven diensten leveren aan burgers. Maar het gebruik van algoritmes en data kan ook risico’s met zich meebrengen en kan zonder voldoende controle het leven van mensen nadelig beïnvloeden.

lees meer

  • 1
  • 2