partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Deloitte

white papers

 • Een perspectief op opkomende trends in overheidstechnologie

  De technologieën die onze organisaties en ons leven verbeteren, zijn krachtiger en essentiëler dan ooit tevoren. Vooruitstrevende organisaties, waaronder overheden, begrijpen de technologische krachten die hen omringen en zoeken naar manieren om ze te benutten ten behoeve van zowel burgers als kiezers. Download de whitepaper.

 • Bouwen aan een ecosysteem in de strijd tegen milieucriminaliteit

  Op weg naar een optimale samenwerking en informatiedeling | Milieucriminaliteit heeft een ontwrichtende werking op ons milieu, het klimaat en de samenleving. Vanuit dat perspectief bezien is het opmerkelijk dat het tot nu toe een onderbelicht thema is, waarvoor relatief weinig aandacht en prioriteit is.

 • Infrastructuur: waarom overheden verder moeten kijken dan kosten-batenanalyse

  Nu investeringen toenemen is het tijd voor een nieuwe aanpak | Het is tijd om de toekomst nieuw leven in te blazen en opnieuw vorm te geven. Infrastructuur speelt een cruciale rol bij het vormgeven van de toekomst en het versterken van onze economie vandaag, maar niet zonder uitdagingen.

 • Dienstverlening gebaseerd op levensgebeurtenissen vereist meer samenwerking

  De overheid wil de menselijke maat als sturend uitgangspunt hanteren. Als overheden levensgebeurtenissen van burgers centraal stellen in hun dienstverlening, zullen ze méér gaan samenwerken, wat een gestroomlijnde dienstverlening ten goede komt.

 • Veiligheid en slimme steden: waar staan we?

  Dit artikel, onderdeel van de serie ‘Toekomst van steden’, heeft als thema Veiligheid, en gaat over de vraag hoe de slimme stad, waar alles steeds meer digitaal verbonden raakt en datagedreven werken de norm is, controle houdt op de cyberrisico’s en privacykwesties die met deze ontwikkelingen samenhangen.

 • De groene, slimme stad betaalt zich uit

  Dit artikel, onderdeel van de serie ‘Toekomst van steden’, heeft als thema Leefomgeving en gezondheid, en gaat over (positieve) gezondheid, de aantoonbare waarde van groene gebiedsontwikkeling, en over het belang van natuureducatie en technologische verbondenheid.

 • Halvering aantal verkeersslachtoffers lijkt onhaalbare ambitie

  Een voorspelling van het aantal ongevallen op de Nederlandse rijkswegen | Tegen alle ambities in neemt het aantal verkeersongevallen op de Nederlandse rijkswegen de komende jaren flink toe. Geplande rijkswegenprojecten bevorderen de verkeersveiligheid niet, hoewel dat vaak wel beoogd wordt. Tot die conclusies komen onderzoekers van Deloitte. Zij gebruikten openbare databronnen en machine-learning technieken om hun voorspellingen te kunnen doen.

 • De inzet van betrouwbare en transparante AI binnen de overheid

  Articifial Intelligence (AI) is een krachtige technologie die de potentie heeft om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop overheden en bedrijven diensten leveren aan burgers. Maar het gebruik van algoritmes en data kan ook risico’s met zich meebrengen en kan zonder voldoende controle het leven van mensen nadelig beïnvloeden.

 • De 10 overheidstrends die de postpandemische wereld hervormen

  Rapport Overheidstrends 2022: Wat zijn de meest transformationele trends in de publieke sector?