partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Deloitte

De inzet van betrouwbare en transparante AI binnen de overheid

Articifial Intelligence (AI) is een krachtige technologie die de potentie heeft om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop overheden en bedrijven diensten leveren aan burgers. Maar het gebruik van algoritmes en data kan ook risico’s met zich meebrengen en kan zonder voldoende controle het leven van mensen nadelig beïnvloeden.

Beeld: Deloitte

Een belangrijke vraag is dan ook hoe we er verantwoord en eerlijk mee kunnen omgaan. ‘Stel jezelf de vraag of je op het achtuurjournaal zou kunnen uitleggen waarom jouw organisatie een bepaalde AI oplossing gebruikt, waaraan die bijdraagt, en hoe je hebt vastgelegd welke keuzes daarin zijn gemaakt. Lukt dat niet, vraag dan hulp’, stellen Hilary Richters en Evert Haasdijk.

Download het volledige rapport (Engelstalig) hier.

Meer weten?

Lees verder op de website van Deloitte. Of neem contact op met Hilary Richters of Evert Haasdijk via onderstaande gegevens:

Hilary Richters
Director
hrichters@deloitte.nl
+31882884429

Evert Haasdijk
Senior Manager
ehaasdijk@deloitte.nl
+31 (0) 88 288 0157

tags: , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.