partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Deloitte

Halvering aantal verkeersslachtoffers lijkt onhaalbare ambitie

Een voorspelling van het aantal ongevallen op de Nederlandse rijkswegen | Tegen alle ambities in neemt het aantal verkeersongevallen op de Nederlandse rijkswegen de komende jaren flink toe. Geplande rijkswegenprojecten bevorderen de verkeersveiligheid niet, hoewel dat vaak wel beoogd wordt. Tot die conclusies komen onderzoekers van Deloitte. Zij gebruikten openbare databronnen en machine-learning technieken om hun voorspellingen te kunnen doen.

Beeld: Deloitte

In de periode september tot november was de drukte op de snelwegen weer als vanouds. Langzaam rijden en stilstaan is voor de forens tijdens de spits eerder regel dan uitzondering. En dat allemaal terwijl we onszelf met het thuiswerken tijdens de coronapandemie massaal beloofden nooit meer in een file aan te zullen sluiten.

De komende jaren zal de drukte op de snelwegen alleen maar toenemen, zo luidt de voorspelling van het Centraal Planbureau. Tegelijkertijd hebben de Nederlandse overheid, maar ook de Europese Unie en de Verenigde Naties grootse ambities als het om het voorkomen van verkeersslachtoffers gaat. Nederland heeft als ambitie dat er in 2050 nul dodelijke slachtoffers zijn. De EU en de VN roepen hun lidstaten op te werken aan een halvering van het aantal dodelijke verkeersslachtoffers in 2030, ten opzichte van het aantal slachtoffers in 2020. Maar kan dat wel?

Download het volledige rapport hier.

Meer weten?

Lees verder op de website van Deloitte. Of neem contact op met Hokkie Blogg of Pouya Zarbanoui via onderstaande gegevens:

Hokkie Blogg
Partner
hblogg@deloitte.nl
+31882885465

Pouya Zarbanoui
Director
pzarbanoui@deloitte.nl
+31882881768

tags: , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.