partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina ECP

partnerweblogs

 • Niet discussiëren maar proberen

  door: Daniël Ropers

  Algemeen directeur Bol.com - Daniël Ropers

  ‘In 2017 moet alle overheidsdienstverlening digitaal daadwerkelijk en tot volle tevredenheid toegankelijk zijn voor burgers en bedrijven.’ Dit is wat de Nederlandse overheid zich ten doel heeft gesteld. Prima, het past bij ons land als koploper qua toegang tot internet en gebruik van e-commerce. Ik was dan ook verbaasd toen ik vorig jaar werd benaderd om aanjager te worden van het doorbraakproject Massaal Digitaal. We zíjn toch massaal digitaal?

 • Op naar een slimme maakindustrie

  door: Willem Vermeend

  Willem Vermeend

  Overal ter wereld groeien díe bedrijven het hardst die ICT goed integreren in hun bedrijfsvoering. Dat geldt voor grote, maar ook voor kleine en middelgrote bedrijven. Het Nederlandse MKB staat voor de opgave om precies dat voor elkaar te krijgen de komende vijf jaar.

 • ‘Big data’ gaat over maatschappelijke winst

  door: Eric van Tol

  Eric van Tol

  Ondanks het grote potentieel roept big data veel vragen op. Vooral bij het MKB: wat is het precies, in hoeverre is het een nieuw verschijnsel, wat kunnen en mogen we ermee, hoe pakken we het technisch aan en wat levert het op in harde euro’s? Als aanjager van het publiek-private Doorbraakproject Big Data probeer ik het lerend vermogen in big data te vergroten.

 • Het Rijk (niet) alleen

  door: Arie van Bellen

  ecp logo

  Hoe kan de rijksoverheid zorgen dat ze in haar (met name randvoorwaardenscheppende) beleid de juiste kaders, wetten en regels maakt voor ontwikkelingen die in enorm tempo voortdenderen?