partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina IBM

IBM

Governance van algoritmes is meer dan een ethiekcommissie

door: Eveline Jacobsen (UWV), Dasha Simons en Marloes Roelands (IBM), 17 februari 2023

door: Eveline Jacobsen (UWV), Dasha Simons en Marloes Roelands (IBM)

17 februari 2023

Data-ethiek is een randvoorwaarde voor datagedreven werken. UWV zette onlangs de eerste stappen in de governance van algoritmes: “Elke nieuwe datatoepassing ondergaat in eerste instantie een ethisch impact assessment ‘light’.”

lees meer

5 trends voor 2023

7 februari 2023

7 februari 2023

In 2023 is snel reageren de nieuwe baseline. Er wordt onzekerheid verwacht en de complexiteit neemt toe. Aangezien bedreigingen zich op meerdere fronten voordoen, moeten organisaties de tijd tussen inzicht en actie verkorten. IBM’s thought leadership denktank stelde een whitepaper samen met de belangrijkste trends. 

lees meer

Naar emissievrije gebouwen in 2050

door: Ruth Deckers (partner IBM Consulting centrale overheid), 2 november 2022

door: Ruth Deckers (partner IBM Consulting centrale overheid)

2 november 2022

40 procent van het energieverbruik en 36 procent van de CO2-emissies komt van gebouwen. De Europese Commissie maakt de wetgeving rond energieprestaties van gebouwen strenger. Dat heeft een impact op het vastgoed van de overheid. Hoe zet je de stap naar emissievrije en klimaatneutrale gebouwen? Laat u adviseren.

lees meer

8-9 november: Join IBM's annual Think Event

26 oktober 2022

26 oktober 2022

At this exclusive event, 250 decision makers from across the Benelux and Nordics will explore the technological possibilities around business modernization, sustainability, and cybersecurity to name a few. Inspiration and conversation are key drivers of the agenda.

lees meer

Lead by example: samen naar duurzame datacenters

15 juli 2022

15 juli 2022

We zijn voor haast alles afhankelijk van data. En een groot deel van die data worden verwerkt in datacenters. Die vergen veel energie voor de rekenkracht en de afkoeling van de servers. In het licht van de klimaatverandering moeten datacenters duurzamer worden.

lees meer

Publieke waarden centraal

door: Rob Nijman en Bram Havers, 11 mei 2022

door: Rob Nijman en Bram Havers

11 mei 2022

Onze opvatting is dat digitalisering, en ook het verantwoord toepassen van AI, kan bijdragen tot grote maatschappelijke waarden. Maar dan moeten we het wel goed (blijven) doen. Laten we helder communiceren, laten we ook duidelijk aangeven waar een technologie wel en niet toe in staat is, en laten we dat doen om niet in zwart-wit denken te vervallen

lees meer

Mayflower zet koers naar een duurzame toekomst

2 maart 2022

2 maart 2022

In 1620 voer de Mayflower met de eerste kolonisten naar Noord-Amerika. Een legendarische ‘pelgrimstocht’ aangevuurd door hoop en dromen van een beter leven. Vier eeuwen later maakt een andere Mayflower de oversteek. Een schip uitgerust met de technologie van morgen, te water gelaten met dezelfde intentie als de eerste Mayflower: hoop en dromen van een beter leven.

lees meer

Technologie als fundament voor een goede informatiehuishouding

8 november 2021

8 november 2021

Een overheidsorganisatie verwerkt en verzamelt veel e-mails, documenten, dossiers en in toenemende mate berichten voortkomend uit sociale media. Van burger naar overheid, van overheid naar mede-overheid, en van de overheid naar een organisatie uit de private sector. Om maar te zwijgen over de vele interne informatiestromen. Hoe beantwoord je gestroomlijnd Kamervragen of Wob-verzoeken?

lees meer

3-4 november: Think Summit Netherlands 2021

20 oktober 2021

20 oktober 2021

IBM nodigt u graag uit voor de komende Think Summit op 3 en 4 november a.s. Digitale technologieën stellen ons in staat om zakelijke doelen te bereiken waar we jaren geleden alleen maar van konden dromen. Maar om het duurzaam te maken, moeten we verder kijken dan alleen technologie.

lees meer

Video iBC202: AI ondersteunt RVO bij het beoordelingsproces

12 oktober 2021

12 oktober 2021

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft met IBM een eerste stap gezet bij het verantwoord toepassen van AI als ondersteuning van haar werkprocessen. “We moeten aan ondernemers die een subsidieaanvraag doen kunnen uitleggen hoe we tot bepaalde beslissingen zijn gekomen,” vertelt Johan Maas CFO/CIO en plv. Algemeen Directeur RVO, tijdens het iBestuurcongres 2021.

lees meer