partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina IBM

IBM

partnerweblogs

 • Explosie van mobiele malware in 2014: hype of voorbode?

  door: Erno Doorenspleet

  Onze mobieltjes en tablets liggen volop onder vuur van cybercriminelen. Op 24 september geven Samsung, IBM en de AIVD hun visie op de (on)veiligheid van mobiele devices tijdens de IBM Connect Deep Dives. Maar wat is er precies aan de hand op dit vlak?

 • Overheid tweede grootste slachtoffer van cybercriminaliteit

  Gevaar monitoren, informatie delen en burgers bewust maken zijn de sleutels tot inperking van cybercriminaliteit

  door: Coen Egberink

  Coen Egberink - IBM

  De overheid is het tweede grootste slachtoffer van cybercriminaliteit, na de computerindustrie. Tel daarbij op dat Nederland, door zijn internetdichtheid, wereldwijd op de zesde plaats staat van het hoogst aantal cyberaanvallen en de berekening is snel gemaakt: de overheid dient snel een degelijke strategie te ontwikkelen om cybercriminaliteit in te perken.

 • De vijf belangrijkste succesfactoren van cloud

  door: Marc Steenbergen en Edwin Schouten

  Smart TV

  Discussies over cloud computing richten zich veelal op het onderscheid tussen Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software-as-a-Service (SaaS). We noemen dat ook wel de 3 cloud service modellen. Hiermee definieer je op welk niveau in de IT stack de ´cloudificering” plaats vindt.

 • De slimmere wereld van onze kinderen

  door: Rob Nijman

  Slimmere Wereld

  Werken aan de toekomst is werken aan een slimmere wereld. En dat begint met originele ideeën. Kinderen komen met de meest verrassende ideeën als je ze erom vraagt. Dus wat gebeurt er als je 60 kinderen laat brainstormen over uitdagingen van vandaag? Dan kom je tot bijzondere oplossingen. Zoals het oplichtende zebrapad van Aurora.

 • Voldoen aan de hoge mobiele verwachtingen

  door: Stephen Rouppe van der Voort

  Een app die het je makkelijker maakt een parkeerplaats in de buurt te vinden. Of een die je vlak voor je op vakantie gaat het actuele reisadvies toont dat door het MinBuZa is afgegeven.

 • Op weg naar modernisering applicatieomgeving voor het Ministerie van Economische Zaken

  
Veel organisaties komen bij alle beheerinspanningen niet toe aan het opruimen van bestaande bedrijfsapplicaties. De immer stijgende beheerskosten die hiermee gepaard gaan, staan échte innovatie in de weg.