
zoeken binnen de website
Partnerpagina IBM
ICT: puzzel voor gevorderden?
door: George van Duyneveldt en Rob Nijman, 8 juli 2015

Wat kunnen we doen om de beeldvorming over ICT te verbeteren en het ongenoegen te temperen? Best veel, als we kijken naar de uitgangspunten die de ICT-industrie en ICT-organisaties hanteren.
Architectuur als onderbouwing voor een besluit
16 april 2015

Een goede IT-architect is een communicator die de ICT relevant kan maken voor een specifieke bedrijfsvoering. En die vertaling zou ook tot in de directiekamer moeten gebeuren.
Wanneer ontdekt de overheid het echte potentieel van de smartphone?
door: Haydee Sheombar, 13 april 2015

Autoschade door een gat in de weg. Het brengt een complexe administratie bij tal van overheidsinstanties met zich mee. Bovendien kan de afhandeling van schadeclaims lang duren. Wat nou als deze instanties gekoppeld waren in een mobiele app, waarin informatie over de verzekering, foto’s van de schade, informatie over de locatie en de politie-aangifte automatisch gelinkt en geïntegreerd zijn? Daarmee zou de administratieve nasleep drastisch verminderd kunnen worden. Dat klinkt als science fiction, maar is dichterbij dan je denkt.
Dictu/IBM-paradox: goedkoper en toch beter
door: Peter Mom, 16 januari 2015

Het eerste jaar van overdracht van 450 applicaties aan een externe dienstverlener heeft de Dienst ICT Uitvoering van het ministerie van Economische Zaken (Dictu) niet alleen een ‘aanzienlijke kostenbesparing’ opgeleverd, maar ook optimalisatie van de uitbestede toepassingen.
De hybride werkplek
Waar privé & werk elkaar ontmoeten
door: Jan Jaap Jacobsma, 19 december 2014

Het kán gewoon: uw medewerkers laten werken met hun eigen smartphone, tablet of laptop, zonder dat er gegevens van uw organisatie op dat apparaat achterblijven.
Wat biedt Cognitive Computing de overheid?
door: Rob Nijman, 10 oktober 2014

Cognitieve systemen hebben voor de overheid talrijke mogelijke toepassingen. IBM, dat op dit gebied naam maakte met ‘Watson’, schetst het perspectief van de begrijpende computer.
Overheid groot slachtoffer van cybercriminaliteit
door: Coen Egberink, 26 juni 2014

Gevaar monitoren, informatie delen en burgers bewust maken zijn de sleutels tot inperking van cybercriminaliteit. Zeker bij de overheid is daarvoor aandacht nodig.
Overheid tweede grootste slachtoffer van cybercriminaliteit
Gevaar monitoren, informatie delen en burgers bewust maken zijn de sleutels tot inperking van cybercriminaliteit
door: Coen Egberink, 17 april 2014

De overheid is het tweede grootste slachtoffer van cybercriminaliteit, na de computerindustrie. Tel daarbij op dat Nederland, door zijn internetdichtheid, wereldwijd op de zesde plaats staat van het hoogst aantal cyberaanvallen en de berekening is snel gemaakt: de overheid dient snel een degelijke strategie te ontwikkelen om cybercriminaliteit in te perken.
C-level op zeeniveau
door: Rob Nijman, George van Duyneveldt, 16 april 2014

‘CxO’s’, beïnvloeden elkaar in toenemende mate. Ook binnen de overheid zijn dergelijke hechte interne verbindingen bepalend voor het succes.
Overheid en ICT-outsourcing: risico of kans?
door: George van Duyneveldt, Rob Nijman, 18 december 2013

Het outsourcen van ICT aan ‘de markt’ is een reële optie met besparingspotentie. Maar zulke allianties vergen wel wederzijds vertrouwen en geloof in elkaars kennis. Het ‘hoe’ moet niet leidend zijn.