partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina IBM

IBM

Van weten naar leren en begrijpen

door: Rob Nijman, 1 september 2016

door: Rob Nijman

1 september 2016

Met cognitive computing kunnen we complexe vraagstukken te lijf die zich niet laten oplossen met traditionele ‘voorgeprogrammeerde’ oplossingen. De toepassingsgebieden zijn legio.

lees meer

IBM en Capgemini slaan handen ineen

Gezamenlijke inzet van Curam, geïntegreerd platform voor het sociale domein

7 april 2016

7 april 2016

Er is behoefte aan toekomstbestendige, gestandaardiseerde oplossingen die gemeenten ondersteunen bij de hulp aan gezinnen en de burger zelfredzaam houden. IBM en Capgemini hebben daartoe samen de suite Curam geschikt gemaakt voor inzet in het Nederlandse sociale domein.

lees meer

Het Internet of Things in het Cognitive Computing-tijdperk

25 februari 2016

25 februari 2016

In tien jaar tijd heeft Internet of Things de sprong gemaakt van conceptueel naar werkelijkheid. IDC voorspelt nu dat in 2020 het Internet of Things meer dan 29 miljard aangesloten apparaten zal omvatten. Deskundigen zien een enorme economische waarde in de vele inzichten die die apparatuur kunnen genereren.

lees meer

Water, wegen, werken én informatievoorziening

door: Freek Blankena, 21 januari 2016

door: Freek Blankena

21 januari 2016

De informatievoorziening bij Rijkswaterstaat moet stabieler en meer gestandaardiseerd, om ook in de toekomst bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid te kunnen garanderen. Alleen dan kan de infrastructuur slimmer worden en dus op peil blijven, legt de CIO van Rijkswaterstaat uit.

lees meer

Zonder overleg geen ICT-succes

door: Rob Nijman, 11 januari 2016

door: Rob Nijman

11 januari 2016

Contacten en kennisuitwisseling tussen overheden en ICT-bedrijven liggen gevoelig, zoveel is wel duidelijk geworden. Maar voor het verkrijgen van inzicht in de vraagstukken waar die overheden mee worstelen is overleg onontbeerlijk.

lees meer

Een dagje zonder?

door: Menno van Splunteren en George van Duyneveldt, 11 november 2015

door: Menno van Splunteren en George van Duyneveldt

11 november 2015

Een dagje zonder smartphone is rustgevend, maar komt in feite niet meer voor, omdat de smartphone meer en meer vervlochten is met onze (virtuele) identiteit. We kunnen ons nauwelijks meer een wereld zonder mobile device inbeelden. Ruim baan voor de Geïndividualiseerde Organisatie.

lees meer

Explosie van mobiele malware in 2014: hype of voorbode?

door: Erno Doorenspleet, 10 september 2015

door: Erno Doorenspleet

10 september 2015

Onze mobieltjes en tablets liggen volop onder vuur van cybercriminelen. Op 24 september geven Samsung, IBM en de AIVD hun visie op de (on)veiligheid van mobiele devices tijdens de IBM Connect Deep Dives. Maar wat is er precies aan de hand op dit vlak?

lees meer

ICT: puzzel voor gevorderden?

door: George van Duyneveldt en Rob Nijman, 8 juli 2015

door: George van Duyneveldt en Rob Nijman

8 juli 2015

Wat kunnen we doen om de beeldvorming over ICT te verbeteren en het ongenoegen te temperen? Best veel, als we kijken naar de uitgangspunten die de ICT-industrie en ICT-organisaties hanteren.

lees meer

Architectuur als onderbouwing voor een besluit

16 april 2015

16 april 2015

Een goede IT-architect is een communicator die de ICT relevant kan maken voor een specifieke bedrijfsvoering. En die vertaling zou ook tot in de directiekamer moeten gebeuren.

lees meer

Wanneer ontdekt de overheid het echte potentieel van de smartphone?

door: Haydee Sheombar, 13 april 2015

door: Haydee Sheombar

13 april 2015

Autoschade door een gat in de weg. Het brengt een complexe administratie bij tal van overheidsinstanties met zich mee. Bovendien kan de afhandeling van schadeclaims lang duren. Wat nou als deze instanties gekoppeld waren in een mobiele app, waarin informatie over de verzekering, foto’s van de schade, informatie over de locatie en de politie-aangifte automatisch gelinkt en geïntegreerd zijn? Daarmee zou de administratieve nasleep drastisch verminderd kunnen worden. Dat klinkt als science fiction, maar is dichterbij dan je denkt.

lees meer