partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina IBM

IBM

Water, wegen, werken én informatievoorziening

door: Freek Blankena, 21 januari 2016

door: Freek Blankena

21 januari 2016

De informatievoorziening bij Rijkswaterstaat moet stabieler en meer gestandaardiseerd, om ook in de toekomst bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid te kunnen garanderen. Alleen dan kan de infrastructuur slimmer worden en dus op peil blijven, legt de CIO van Rijkswaterstaat uit.

lees meer

Zonder overleg geen ICT-succes

door: Rob Nijman, 11 januari 2016

door: Rob Nijman

11 januari 2016

Contacten en kennisuitwisseling tussen overheden en ICT-bedrijven liggen gevoelig, zoveel is wel duidelijk geworden. Maar voor het verkrijgen van inzicht in de vraagstukken waar die overheden mee worstelen is overleg onontbeerlijk.

lees meer

Een dagje zonder?

door: Menno van Splunteren en George van Duyneveldt, 11 november 2015

door: Menno van Splunteren en George van Duyneveldt

11 november 2015

Een dagje zonder smartphone is rustgevend, maar komt in feite niet meer voor, omdat de smartphone meer en meer vervlochten is met onze (virtuele) identiteit. We kunnen ons nauwelijks meer een wereld zonder mobile device inbeelden. Ruim baan voor de Geïndividualiseerde Organisatie.

lees meer

Explosie van mobiele malware in 2014: hype of voorbode?

door: Erno Doorenspleet, 10 september 2015

door: Erno Doorenspleet

10 september 2015

Onze mobieltjes en tablets liggen volop onder vuur van cybercriminelen. Op 24 september geven Samsung, IBM en de AIVD hun visie op de (on)veiligheid van mobiele devices tijdens de IBM Connect Deep Dives. Maar wat is er precies aan de hand op dit vlak?

lees meer

ICT: puzzel voor gevorderden?

door: George van Duyneveldt en Rob Nijman, 8 juli 2015

door: George van Duyneveldt en Rob Nijman

8 juli 2015

Wat kunnen we doen om de beeldvorming over ICT te verbeteren en het ongenoegen te temperen? Best veel, als we kijken naar de uitgangspunten die de ICT-industrie en ICT-organisaties hanteren.

lees meer

Architectuur als onderbouwing voor een besluit

16 april 2015

16 april 2015

Een goede IT-architect is een communicator die de ICT relevant kan maken voor een specifieke bedrijfsvoering. En die vertaling zou ook tot in de directiekamer moeten gebeuren.

lees meer

Wanneer ontdekt de overheid het echte potentieel van de smartphone?

door: Haydee Sheombar, 13 april 2015

door: Haydee Sheombar

13 april 2015

Autoschade door een gat in de weg. Het brengt een complexe administratie bij tal van overheidsinstanties met zich mee. Bovendien kan de afhandeling van schadeclaims lang duren. Wat nou als deze instanties gekoppeld waren in een mobiele app, waarin informatie over de verzekering, foto’s van de schade, informatie over de locatie en de politie-aangifte automatisch gelinkt en geïntegreerd zijn? Daarmee zou de administratieve nasleep drastisch verminderd kunnen worden. Dat klinkt als science fiction, maar is dichterbij dan je denkt.

lees meer

Dictu/IBM-paradox: goedkoper en toch beter

door: Peter Mom, 16 januari 2015

door: Peter Mom

16 januari 2015

Het eerste jaar van overdracht van 450 applicaties aan een externe dienstverlener heeft de Dienst ICT Uitvoering van het ministerie van Economische Zaken (Dictu) niet alleen een ‘aanzienlijke kostenbesparing’ opgeleverd, maar ook optimalisatie van de uitbestede toepassingen.

lees meer

De hybride werkplek

Waar privé & werk elkaar ontmoeten

door: Jan Jaap Jacobsma, 19 december 2014

door: Jan Jaap Jacobsma

19 december 2014

Het kán gewoon: uw medewerkers laten werken met hun eigen smartphone, tablet of laptop, zonder dat er gegevens van uw organisatie op dat apparaat achterblijven.

lees meer

Wat biedt Cognitive Computing de overheid?

door: Rob Nijman, 10 oktober 2014

door: Rob Nijman

10 oktober 2014

Cognitieve systemen hebben voor de overheid talrijke mogelijke toepassingen. IBM, dat op dit gebied naam maakte met ‘Watson’, schetst het perspectief van de begrijpende computer.

lees meer