
zoeken binnen de website
Partnerpagina IBM
Water, wegen, werken én informatievoorziening
door: Freek Blankena, 21 januari 2016
door: Freek Blankena
21 januari 2016
De informatievoorziening bij Rijkswaterstaat moet stabieler en meer gestandaardiseerd, om ook in de toekomst bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid te kunnen garanderen. Alleen dan kan de infrastructuur slimmer worden en dus op peil blijven, legt de CIO van Rijkswaterstaat uit.
Zonder overleg geen ICT-succes
door: Rob Nijman, 11 januari 2016
door: Rob Nijman
11 januari 2016
Contacten en kennisuitwisseling tussen overheden en ICT-bedrijven liggen gevoelig, zoveel is wel duidelijk geworden. Maar voor het verkrijgen van inzicht in de vraagstukken waar die overheden mee worstelen is overleg onontbeerlijk.
Een dagje zonder?
door: Menno van Splunteren en George van Duyneveldt, 11 november 2015
door: Menno van Splunteren en George van Duyneveldt
11 november 2015
Een dagje zonder smartphone is rustgevend, maar komt in feite niet meer voor, omdat de smartphone meer en meer vervlochten is met onze (virtuele) identiteit. We kunnen ons nauwelijks meer een wereld zonder mobile device inbeelden. Ruim baan voor de Geïndividualiseerde Organisatie.
Explosie van mobiele malware in 2014: hype of voorbode?
door: Erno Doorenspleet, 10 september 2015
door: Erno Doorenspleet
10 september 2015
Onze mobieltjes en tablets liggen volop onder vuur van cybercriminelen. Op 24 september geven Samsung, IBM en de AIVD hun visie op de (on)veiligheid van mobiele devices tijdens de IBM Connect Deep Dives. Maar wat is er precies aan de hand op dit vlak?
ICT: puzzel voor gevorderden?
door: George van Duyneveldt en Rob Nijman, 8 juli 2015
door: George van Duyneveldt en Rob Nijman
8 juli 2015
Wat kunnen we doen om de beeldvorming over ICT te verbeteren en het ongenoegen te temperen? Best veel, als we kijken naar de uitgangspunten die de ICT-industrie en ICT-organisaties hanteren.
Architectuur als onderbouwing voor een besluit
16 april 2015
16 april 2015
Een goede IT-architect is een communicator die de ICT relevant kan maken voor een specifieke bedrijfsvoering. En die vertaling zou ook tot in de directiekamer moeten gebeuren.
Wanneer ontdekt de overheid het echte potentieel van de smartphone?
door: Haydee Sheombar, 13 april 2015
door: Haydee Sheombar
13 april 2015
Autoschade door een gat in de weg. Het brengt een complexe administratie bij tal van overheidsinstanties met zich mee. Bovendien kan de afhandeling van schadeclaims lang duren. Wat nou als deze instanties gekoppeld waren in een mobiele app, waarin informatie over de verzekering, foto’s van de schade, informatie over de locatie en de politie-aangifte automatisch gelinkt en geïntegreerd zijn? Daarmee zou de administratieve nasleep drastisch verminderd kunnen worden. Dat klinkt als science fiction, maar is dichterbij dan je denkt.
Dictu/IBM-paradox: goedkoper en toch beter
door: Peter Mom, 16 januari 2015
door: Peter Mom
16 januari 2015
Het eerste jaar van overdracht van 450 applicaties aan een externe dienstverlener heeft de Dienst ICT Uitvoering van het ministerie van Economische Zaken (Dictu) niet alleen een ‘aanzienlijke kostenbesparing’ opgeleverd, maar ook optimalisatie van de uitbestede toepassingen.
De hybride werkplek
Waar privé & werk elkaar ontmoeten
door: Jan Jaap Jacobsma, 19 december 2014
door: Jan Jaap Jacobsma
19 december 2014
Het kán gewoon: uw medewerkers laten werken met hun eigen smartphone, tablet of laptop, zonder dat er gegevens van uw organisatie op dat apparaat achterblijven.
Wat biedt Cognitive Computing de overheid?
door: Rob Nijman, 10 oktober 2014
door: Rob Nijman
10 oktober 2014
Cognitieve systemen hebben voor de overheid talrijke mogelijke toepassingen. IBM, dat op dit gebied naam maakte met ‘Watson’, schetst het perspectief van de begrijpende computer.