partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina IBM

IBM

C-level op zeeniveau

door: Rob Nijman, George van Duyneveldt, 16 april 2014

door: Rob Nijman, George van Duyneveldt

16 april 2014

‘CxO’s’, beïnvloeden elkaar in toenemende mate. Ook binnen de overheid zijn dergelijke hechte interne verbindingen bepalend voor het succes.

lees meer

Overheid en ICT-outsourcing: risico of kans?

door: George van Duyneveldt, Rob Nijman, 18 december 2013

door: George van Duyneveldt, Rob Nijman

18 december 2013

Het outsourcen van ICT aan ‘de markt’ is een reële optie met besparingspotentie. Maar zulke allianties vergen wel wederzijds vertrouwen en geloof in elkaars kennis. Het ‘hoe’ moet niet leidend zijn.

lees meer

De vijf belangrijkste succesfactoren van cloud

door: Marc Steenbergen en Edwin Schouten, 10 december 2013

door: Marc Steenbergen en Edwin Schouten

10 december 2013

Discussies over cloud computing richten zich veelal op het onderscheid tussen Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software-as-a-Service (SaaS). We noemen dat ook wel de 3 cloud service modellen. Hiermee definieer je op welk niveau in de IT stack de ´cloudificering” plaats vindt.

lees meer

Overheid en Big Data: 3 ‘best practices’

door: Jaap Vink, Stephen Rouppe van der Voort, Rob Nijman, 19 november 2013

door: Jaap Vink, Stephen Rouppe van der Voort, Rob Nijman

19 november 2013

Burgers en het bedrijfsleven stellen vandaag de dag hoge eisen aan de informatievoorziening en dienstverlening die de overheid hen kunnen leveren. Steeds meer overheidsorganisaties proberen daarom hun digitale slagkracht te vergroten door meer te doen met de data waarover ze reeds beschikken. En dat leidt soms tot verrassende oplossingen, zoals recentelijk het digitaal risicoprofiel dat het korps Brandweer Amsterdam-Amstelland maakte van 600.000 gebouwen.

lees meer

De slimmere wereld van onze kinderen

door: Rob Nijman, 16 oktober 2013

door: Rob Nijman

16 oktober 2013

Werken aan de toekomst is werken aan een slimmere wereld. En dat begint met originele ideeën. Kinderen komen met de meest verrassende ideeën als je ze erom vraagt. Dus wat gebeurt er als je 60 kinderen laat brainstormen over uitdagingen van vandaag? Dan kom je tot bijzondere oplossingen. Zoals het oplichtende zebrapad van Aurora.

lees meer

Met de juiste vragen helpt data-analyse de samenleving vooruit

door: Jaap Vink, Stephen Rouppe van der Voort, Rob Nijman, 9 oktober 2013

door: Jaap Vink, Stephen Rouppe van der Voort, Rob Nijman

9 oktober 2013

Nieuwe mogelijkheden op het terrein van data en analytics leiden tot een andere rol van ICT in bijvoorbeeld de zorg, het verstrekken van uitkeringen en verkeersbeleid. Bestuurders moeten wel leren beleid te baseren op analyses en goed geformuleerde vragen.

lees meer

Voldoen aan de hoge mobiele verwachtingen

door: Stephen Rouppe van der Voort, 27 augustus 2013

door: Stephen Rouppe van der Voort

27 augustus 2013

Een app die het je makkelijker maakt een parkeerplaats in de buurt te vinden. Of een die je vlak voor je op vakantie gaat het actuele reisadvies toont dat door het MinBuZa is afgegeven.

lees meer

Mobile, meer dan een app in een app-store

18 juli 2013

18 juli 2013

Burgers en medewerkers verwachten dat de overheid 7×24 uur mobiel bereikbaar is voor informatie en diensten. De onmiddellijke reactie is: “We hebben een app nodig.” Maar dat is wat te kort door de bocht. Nadenken over een mobiele strategie is meestal nodig.

lees meer

Op weg naar modernisering applicatieomgeving voor het Ministerie van Economische Zaken

12 juli 2013

12 juli 2013


Veel organisaties komen bij alle beheerinspanningen niet toe aan het opruimen van bestaande bedrijfsapplicaties. De immer stijgende beheerskosten die hiermee gepaard gaan, staan échte innovatie in de weg.

lees meer

IBM Overheidslunchsessie - Trends, innovatie, veranderingen

Exclusive lunch sessie - verandermanagement and social business praktijk

18 april 2013

18 april 2013

De rijksoverheid is volop in beweging, terwijl de operationele continuïteit geborgd moet blijven. IBM organiseert een reeks lunchsessies waarbij een overheidsspreker en een IBM-specialist een specifiek onderwerp ter hand nemen. In deze eerste sessie op 11 juni licht Piet Voogd, Commandant Defensie Operations zijn inspirerende visie op veranderdynamica toe, gevolgd door zijn vertaling naar de Defensie praktijk.

lees meer