partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina IBM

IBM

IBM Overheidslunchsessie - Trends, innovatie, veranderingen

persberichten | 18 april 2013

De rijksoverheid is volop in beweging, terwijl de operationele continuïteit geborgd moet blijven. IBM organiseert een reeks lunchsessies waarbij een overheidsspreker en een IBM-specialist een specifiek onderwerp ter hand nemen. In deze eerste sessie op 11 juni licht Piet Voogd, Commandant Defensie Operations zijn inspirerende visie op veranderdynamica toe, gevolgd door zijn vertaling naar de Defensie praktijk.

De rijksoverheid is in beweging. Nieuwe verbanden worden gezocht, nieuwe thema’s worden opgepakt. En natuurlijk moet de continuïteit van de dagelijkse operatie geborgd blijven. IBM voelt zich nauw verbonden aan deze ontwikkelingen. Medewerkers van IBM zijn graag te gast bij de overheid om te praten over de uitdagingen waar overheidsmedewerkers in de dagelijkse praktijk voor staan. Het lijkt ons een goed idee om nu zelf een nieuwe reeks van ontmoetingen te organiseren.

In deze eerste sessie is Piet Voogd, Commandant Defensie Operations uitgenodigd. Hij zal zijn inspirerende visie op veranderdynamica toelichten gevolgd door zijn vertaling naar de Defensie praktijk. In de kern gaat het om betekenisgeving aan de medewerkers, die je niet “top down” kunt managen. Inzicht in hoe deze medewerkers wel te mobiliseren zijn is van belang.

Sociale netwerkanalyse wordt door Defensie ingezet om de kracht van relaties aan te tonen en gericht aan verbetering van deze netwerken te werken. Aanvullend aan deze aanpak zal Maaike Kamphuis, verandermanagement adviseur, een aantal social business praktijk cases presenteren vanuit haar veranderpraktijk.

De toegang is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt

Registreren

Agenda

Tijd Sessie
11:30 Walk in en lunch
12:00 Dynamisch verandermanagement Spreker: Piet Voogd
12:45 Break
13:00 Verandermanagement en social media Spreker: Maaike Kamphuis, Strategy Consultant organizational change, IBM Nederland
13:45 Netwerken
14:30 Einde

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.