partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina IBM

IBM

IBM Think comes to you – speciale editie voor de Overheid

nieuws | 12 mei 2021

Evenals vorig jaar organiseert IBM naast het wereldwijde Think-evenement ook een lokale conferentie op 3 juni 2021. Ondertussen is het duidelijk geworden dat digitale vernieuwing onvermijdelijk is, want de burger verwacht steeds meer van de overheid. Vanuit de IBM-Studio zullen we de focus leggen op hoe technologie jou en je medewerkers, organisatie en de maatschappij kan ondersteunen.

Het evenement is uiteraard aangepast aan de huidige situatie, namelijk volledig online

Aanmelden via deze link

Agenda
Elke sessie duurt max 30 minuten en kan ook individueel gevolgd worden

10:00-10:30 – Opening – Nederlandse Digitaliseringsstrategie
Met de Nederlandse Digitaliseringsstrategie zet het kabinet de ambitie neer om Nederland digitaal koploper van Europa te maken.
Technologieën als AI en Cloud zijn essentieel voor de digitale strategie. Welke strategie heeft de overheid en hoe vertaal je die naar je eigen organisatie? En hoe pak je het aan, waar begin je?

10:30-11:00 – CBR – Ontwikkeling van de cloudstrategie – Digitale transformatie van een uitvoeringsorganisatie.
Deze zaken zijn keuzes: wat doe je on-premise en wat gaat er naar multicloud services? Data bij het CBR zijn key; dus staan veiligheid en security voorop. Hoe ga je daarmee om?
Spreker : Drs. ing. Bob van Graft, CIO CBR

11:00-11:30 – Digitale transformatie, hoe pak je dat aan?
Hoe vertaal je de digitaliseringsstrategie naar de praktijk? Focus op de organisatorische en menselijke aspecten.

11:30-12:00 – Hoe maak je security onderdeel van je cloudstrategie?
Met de opkomst van cloudtechnologieën is een gedegen governance van je security aanpak, zowel technologisch als organisatorisch een must. Hoe pak je dat aan?
Spreekster: Yvonne Pels, IBM Cloud and Cognitive Software

12:00-12:30 – Archivering, procesondersteuning en -automatisering
Hoe ga je als overheid om met de groeiende vraag naar een gedegen informatiehuishouding? Welke technologische ontwikkelingen kunnen je daarbij van dienst zijn?
Spreker: Marcel Osterwald, Digital Business Automation (DBA) Solution Consultant

12:30-13:30 – Aperitief Pensant – Informatiehuishouding
Replay van het webinar ‘Het collectieve geheugen van de overheid’. Een panelgesprek over het beter besturen en verantwoorden door een degelijke en consistente informatiehuishouding.
Sprekers : Jacqueline Rutjens, RDDI; Gerdine Keijzer-Baldé, ministerie van Economische Zaken en Klimaat; Jan Gudde, Informatiebeheer Defensie; Rob Nijman, IBM Client Relationship Executive voor de Nederlandse centrale overheid

Naast de agenda voor het evenement zullen we tevens een aantal opgenomen sessies aan het programma toevoegen om je zo goed mogelijk te ondersteunen in het succesvol inzetten en doorpakken van de digitale vernieuwing.

Schrijf je nu in voor deze speciale overheidseditie van IBM Think Comes to You 2021. Heb je geen gelegenheid om de sessies bij te wonen, maar ben je wel geïnteresseerd? Meld je dan toch aan, zodat we je na afloop de on demand-link kunnen toesturen.

Aanmelden via deze link

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.