partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina IBM

IBM

Vertrouwen tussen mens en machine: 'Everyday Ethics for Artificial Intelligence'

nieuws | 14 mei 2020

De technologie rond kunstmatige intelligentie groeit snel in vermogen, impact en invloed. Het is absoluut noodzakelijk voor designers en developers van AI-systemen om de ethische overwegingen van hun werk te begrijpen, aangezien de door hun gemaakte systemen een impact zullen hebben op miljoenen mensen.

Every Ethics for AI


Een ethische, mensgerichte AI moet worden ontworpen en ontwikkeld op een manier die in lijn is met de waarden en ethische principes van de samenleving of de gemeenschap waarop deze van invloed is. Ethiek is gebaseerd op goed onderbouwde normen van goed en kwaad die voorschrijven wat mensen zouden moeten doen, meestal in termen van rechten, verplichtingen, voordelen voor de samenleving, billijkheid of specifieke deugden.

Om vertrouwen tussen mensen en machines te creëren en te bevorderen, heeft IBM een gids ontwikkeld, die vijf ethische focusgebieden centraal zet. Tezamen vormen ze een beoogd raamwerk voor het leggen van een ethisch fundament voor het bouwen en gebruiken van AI-systemen.

De gids (PDF, 3,1 Mb) is hier te downloaden.

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.