partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina ICTU

ictu logo

pulse

 • Europese samenwerking verbetert handhaving verkeersveiligheid

  Te hard rijden. Nog altijd zorgt het voor duizenden doden op Europese verkeerswegen. In een ‘buurland’ trappen veel autobestuurders het gaspedaal net iets te diep in. Daarom besloten de Europese lidstaten eind 2013 tot implementatie van de zogeheten Cross Border Enforcement (CBE-)richtlijn. Met als doel: betere, grensoverschrijdende handhaving van de verkeersveiligheid. Wat kunnen we als overheid leren van dit ketenproject?

 • ‘Kernvraag bij fraude: heb je het op tijd in de gaten?’

  “Fraude met persoonsgegevens is onvoorspelbaar en eigenlijk niet te voorkomen. Continu ontstaan er nieuwe mogelijkheden om fraude te plegen, bijvoorbeeld door digitalisering. Daarom is het noodzakelijk om voortdurend te anticiperen en innoveren”, aldus Mattie Blauw, clustercoördinator Aanpak Fraude (ministerie van BZK).

 • Pulse: 'Mensen worden hun eigen dokter'

  In gesprek met de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving over innovatie in de zorg

  De zorg gaat veranderen, met (informatie-)technologie als drijver van innovatie en smartphones als belangrijke drager. Theo Hooghiemstra, directeur van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RV&S) verwacht een forse groei van consumenten eHealth.

 • Pulse: ‘Betrouwbare gegevens en dienstverlening vergen continue onderhoud'

  Overheden werken aan een betere dienstverlening, waarbij vooral wordt ingestoken op digitalisering. Welke ambities hebben zij op dat terrein? Hoe gaan zij om met de groep die weinig tot geen beroep doet op digitale voorzieningen? En hoe belangrijk is de kwaliteit van gegevens? Lees een interview met René Bagchus, directeur Directie Burgerschap en Informatiebeleid (B&I) bij het Ministerie van BZK in Pulse #3, een e-zine van ICTU.

 • Pulse: Cultuurverandering bij de overheid

  “Dat doe je niet even tussen 9 en 5”

  ICTU PULSE november 2014

  De iOverheid van nu vraagt om een andere werkwijze en anticiperen op veranderende behoeften. In deze tweede editie van Pulse leest u interviews die allemaal raken aan verandering.

 • Pulse: Vinger aan de pols

  Pulse- Vinger aan de pols

  Een eerste Pulse, een digitale uitgave met nieuws uit het werkveld van de digitale overheid. Over thema’s die verbonden zijn met ICTU’s expertise. Deze eerste editie gaat in op een aantal actuele zaken die raken aan de decentralisaties, en aan het belang van kwaliteit en standaardisatie van gegevens daarbij.