partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina ICTU

ictu logo

ICTU Inspiratiedag over de overheid van nu en overmorgen

persberichten | 14 september 2017

Is de Nederlandse overheid onvoldoende toegerust op de noodzakelijke digitale transformatie van beleidsvorming en dienstverlening? Zoals gesteld wordt in rapport ‘Maak Waar’ van de Studiegroep Informatiesamenleving en Overheid? Wat is die digitale transformatie en hoe ziet die overheid van overmorgen er dan uit? Wat doen we nu al?

ICTU Inspiratiedag

Sander Klous, hoogleraar Big Data Ecosystems aan de Universiteit van Amsterdam en auteur van onder andere ‘Wij zijn Big Data’, is één van de sprekers tijdens de ICTU Inspiratiedag op woensdag 27 september, waarin deze vragen centraal staan.

Klous gaat in een artikel in opmaat naar deze dag in op data-analyse en algoritmen, ‘Fake news leert dat we moeten oppassen’. ‘Binnen tien jaar zijn algoritmen zo goed geworden dat we niet meer merken hoe ze ons gedrag beïnvloeden. Hoog tijd voor de overheid om goede afspraken over de inzet ervan te maken’, vindt Klous. Als een van de uitdagingen op dit vlak ziet hij ‘het stellen van veilige grenzen zonder dat die nodeloos belemmerend werken.’ Lees het volledige artikel met Sander Klous.

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.