partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina ICTU

ictu logo

Europese samenwerking verbetert handhaving verkeersveiligheid

artikelen | 19 februari 2016

Te hard rijden. Nog altijd zorgt het voor duizenden doden op Europese verkeerswegen. In een ‘buurland’ trappen veel autobestuurders het gaspedaal net iets te diep in. Daarom besloten de Europese lidstaten eind 2013 tot implementatie van de zogeheten Cross Border Enforcement (CBE-)richtlijn. Met als doel: betere, grensoverschrijdende handhaving van de verkeersveiligheid. Wat kunnen we als overheid leren van dit ketenproject?

Belgische, Duitse en Zwitserse kentekenhouders die geflitst waren, kregen al langere tijd hun boete thuisgestuurd. Nu ontvangen ook de Franse en Poolse verkeersovertreders keurig hun boete op de mat. In een nieuwe editie van Pulse delen Wendela Neeft (ministerie van Veiligheid en Justitie, links op de foto) en Lai Chiu (ICTU) hun ervaringen met dit ketenproject.

Eerder verscheen op iBestuur over Pulse
• December 2015 – ‘Kernvraag bij fraude: heb je het op tijd in de gaten?’
• Juli 2015 – ‘Mensen worden hun eigen dokter’
• Juni 2015 – ‘Betrouwbare gegevens en dienstverlening vergen continue onderhoud’
• December 2014 – Cultuurverandering bij de overheid
• Augustus 2014 – Vinger aan de pols

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.