partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina ICTU

ictu logo

Let’s talk about hacks!

nieuws | 6 april 2021

De eerste aflevering van de podcastserie ‘Lets talk about hacks’ van het ministerie van BZK is gelanceerd. Beluister deze nu via Soundcloud of Spotify. Podcaster Robin Rotman gaat in gesprek met verschillende experts over hacken, cybersecurity en digitale weerbaarheid. Alle 4 de afleveren belichten een invalshoek van hacks.

Podcast 1: Rickey Gevers (l) en Robin Rotman

Cyberoefening

In de aanloop naar de overheidsbrede Cyberoefening op 1 november 2021 maakt ICTU in samenwerking met de RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) de 4-delige podcastserie ‘Lets talk about hacks’.

6 april 2021 1: Ik ben een ethisch hacker. Hoe moeilijk of hoe gemakkelijk komt een hacker de systemen binnen van de overheid? En welke schade kan daar worden aangericht? Ethisch hacker Rickey Gevers geeft antwoord op deze en vele andere vragen.
Luisteren via Soundcloud en de www.website weerbaredigitaleoverheid.nl

*19 april 2021: Ik ben gehackt, wat nu? Wat doe je als jouw organisatie met cybercriminaliteit te maken krijgt. Hoe handel je, wie bel je en wat communiceer je naar buiten? Met: Dave Maasland (CEO ESET Nederland) en Dennis Lacroix (gemeente Hof van Twente)

3 mei 2021 Welke strategische keuzes maakt de NCTV om Nederland digitaal veilig te maken en te houden? En welke maatregelen helpen cyberdreigingen het hoofd te bieden? Met: Hester Somsen, plaatsvervangend NCTV

17 mei 2021 Digitale ontwrichting en IOT. Hoe kunnen we ons voorbereiden op digitale ontwrichting, hoe voorkomen we escalatie en wat kunnen we verwachten in de toekomst? Met: Ben van Lier (hoogleraar IoT) en Erik Schrijver (onderzoeker WRR)

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.