partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina ICTU

ictu logo

Overheidsbrede cyberoefening gaat weer van start

nieuws | 16 juni 2021

Op 1 november vindt voor de derde maal de Overheidsbrede Cyberoefening plaats. Dit jaar ligt de nadruk op de thema’s kennisdelen, testen en oefenen. In de aanloop naar 1 november worden in oktober verschillende Cyberwebinars uitgezonden. De Overheidsbrede Cyberoefening wordt georganiseerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Trailer Overheidsbrede Cyberoefening

Oefenen en kennis delen

Dat oefenen en kennis delen belangrijk is, werd pas geleden opnieuw benadrukt in het CSR Adviesrapport Integrale aanpak cyberweerbaarheid. De Cyber Security Raad pleit voor meer samenwerking en kennisdeling tussen overheid, bedrijfsleven en wetenschap, het raakt ons allemaal. Dat vraagt om een integrale aanpak.

Aanmelden voor de Overheidsbrede Cyberoefening kan via www.weerbaredigitaleoverheid.nl

Voorbereid zijn en weten wat je moet doen bij een cyberincident is de enige manier om cybercriminelen een stap voor te blijven en cyberincidenten te voorkomen. Samen oefenen geeft inzicht in de dynamiek van een cyberincident en de complexiteit van beslissen. Ook het delen van onze kennis en ervaring is belangrijk, van elkaar leren en het bieden van handelingsperspectief. Het brengt ons een stap dichter bij een samenleving die weerbaar(der) is, een samenleving waar we digitaal veilig zijn.

Webinars

In de hele maand oktober zijn webinars gepland. Op 4 oktober staat de kick off van de Cybersecuritymaand op het programma door Alert Online. Hierna volgen diverse webinars, onder andere van de NCTV, provincie Drenthe, VNG en UWV. En de NWO vertelt over hun ervaringen met de hack in het weekend van 13 en 14 februari 2021.
Bekijk hier het hele programma

tags: , , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.