partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina ICTU

ictu logo

Pulse: Cultuurverandering bij de overheid

“Dat doe je niet even tussen 9 en 5”

pulse | 11 december 2014

De iOverheid van nu vraagt om een andere werkwijze en anticiperen op veranderende behoeften. In deze tweede editie van Pulse leest u interviews die allemaal raken aan verandering.

ICTU PULSE november 2014

Eén digitale overheid, voor betere service en meer gemak voor burgers en bedrijven. Dat betekent ontschotting, vraagt om samenwerking en impliceert een andere werkwijze. Hoe breng je die verandering teweeg? Bastiaan Garnier (relatiemanager bij ICTU) bezoekt Hermien van Triest (programmadirecteur Het Nieuwe Werken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken). Wat volgt is een inspirerend gesprek. Van Triest’s aanpak? Waar energie zit, lever je ondersteuning. Zij noemt de verandering binnen Buitenlandse Zaken: ‘De Reis’. Onze koffers zijn gepakt…

In Pulse #2 interviews met:

  • Hermien van Triest (Ministerie van Buitenlandse Zaken) en Bastiaan Garnier (ICTU) over de implementatie van Het Nieuwe Werken, door hen aangeduid met ‘Anders Werken’.
  • Nina Huygen, Pim Molenaar (voorzitters Klein Lef) en Dirk-Jan de Bruijn (ICTU) over de ambities van Klein Lef (een samenwerkingsverband van kleine uitvoerders) in aanloop naar Digitaal 2017.
  • Margot Lagendijk (Ministerie van AZ, Dienst Publiek en Communicatie), Charlotte van der Grift (P-Direkt) en Victor Zuydweg (ICTU). Zij schetsen vanuit 3 perspectieven het belang van een goede User eXperience voor gebruikers.
  • François Vis en Hans Verweij (ICTU), die uitleggen hoe een agile werkwijze ‘Adventures in Wonderland’ voorkomt.

Lees verder

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.