Partnerpagina ICTU

- - - - -

Pulse: 'Mensen worden hun eigen dokter'

In gesprek met de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving over innovatie in de zorg

pulse, 15 juli 2015

De zorg gaat veranderen, met (informatie-)technologie als drijver van innovatie en smartphones als belangrijke drager. Theo Hooghiemstra, directeur van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RV&S) verwacht een forse groei van consumenten eHealth.

“Grote internationaal opererende en commerciële (ICT-)bedrijven zetten massaal in op de zorg. Die bedrijven investeren inmiddels meer in de zorg dan de totale farmaceutische industrie.” De RV&S adresseert daarbij enkele kritische vraagstukken. Bijvoorbeeld over de zeggenschap van de data: “Laten we die over aan de commercie?”

Hooghiemstra gaat hierover in gesprek met Herko Coomans (ICTU), werkzaam als projectleider Regiebureau Informatievoorziening Zorg bij het ministerie van VWS.

U leest dit artikel en meer in editie 4 van Pulse.

- - - - -

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie.