partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina ICTU

ictu logo

Zelf aan de slag met scenario cyberoefening

nieuws | 17 december 2021

Oefenen met cybersecurity binnen de eigen organisatie is van essentieel belang. Daarom publiceert het ministerie van BZK het scenario dat werd gebruikt tijdens de Overheidsbrede Cyberoefening op 1 november 2021. Het document biedt inzicht in de achtergrond, het aanvalspad en de dilemma’s zoals deze tijdens de oefening aan bod kwamen.

Klik HIER om het scenario te bekijken

Om zelf te oefenen met het scenario kunnen organisaties de informatie en dilemma’s vertalen naar de eigen organisatie. Samen met de handreiking cyberoefenen van de Cybersecurity Alliantie kan men hier zelf mee aan de slag.

Organisaties die nog meer willen weten over het onderwerp cybersecurity kunnen het online magazine lezen. Daar delen bestuurders hun tips over cyberveiligheid. Beluister ook de nieuwe afleveringen van de podcast Let’s talk about hacks. Via de website zijn tevens alle cyberwebinars en de Overheidsbrede Cyberoefening terugkijken. En zet 31 oktober 2022 alvast in de agenda, want dan vindt de 4e Overheidsbrede Cyberoefening plaats.

Cyberoefening gemist?

En voor wie het gemist heeft. Ook de samenvattende video van de cyberoefening staat online.
Je vindt de video hier: Overheidsbrede Cyberoefening – Weerbare Digitale Overheid

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.