
zoeken binnen de website
nieuws
-
2 juni: Grip op Geo workshop
Op donderdag 2 juni geven we een workshop dag in onze kantoorvilla te Apeldoorn. We behandelen interessante onderwerpen in twee dagdelen én je kan zelf aan de slag met de software tijdens de workshops. In de ochtend leer je zelf datagedreven werken met M.App Enterprise. In de middag gaan we bezig met onze oplossing voor mutatiesignalering DELTA.
-
24 maart: 'Het (verborgen) klimaatadaptieve vermogen van een stad'
Hitte, overstroming en droogte worden bijna altijd geassocieerd met overlast, maar ze bieden ook kansen. Kansen? Jazeker! Het klimaatadaptieve vermogen van een stad is groter dan wij denken en biedt veel meer kansen dan we zien. Met remote sensing en slimme modellen kunnen we dit verborgen vermogen ontdekken en gebruiken in een digital twin.
-
Meld je aan voor IMAGEM’s Grip op Geo Online 2022
Kom meer te weten over jouw omgeving en geo met nieuwe, informatieve webinars. Op donderdag 24 maart deelt collega Harald Gortz hoe je gebruik kan maken van de gevolgen van klimaatverandering. Het klimaatadaptieve vermogen van een verstedelijkte omgeving is groter dan wij denken en biedt veel meer kansen dan we direct kunnen zien.
-
Verbreed je kennis over geo en locatie-informatie
-
Imagem en Defensie verlengen intensieve samenwerking
IMAGEM en het ministerie van Defensie hebben de samenwerking met drie jaar verlengd. IMAGEM is al jaren één van de belangrijkste leveranciers van geospatial technologie aan de Nederlandse Defensieorganisatie. De huidige samenwerking wordt niet alleen verlengd, maar ook fors uitgebreid. Dit bevestigt de goede relatie die beide organisaties met elkaar hebben opgebouwd de afgelopen decennia.
-
Van datagedreven tot contextbewust bij Make Geospatial Matter
-
Luchtmacht vliegt waar het kan met LUIK dashboard
Het beheren van het Nederlandse luchtruim is een uitdaging. De luchtmacht waakt over het Nederlandse luchtruim en ondersteunt haar collega’s van de luchtmacht en marine. Om dit allemaal vlekkeloos uit te voeren moet de luchtmacht oefenen. Maar waar doe je dat? En hoe zorg je ervoor dat omwonenden zo min mogelijk hinder ondervinden? De luchtmacht laat dit tijdens hun breakout sessie op Make Geospatial Matter 2021 zien.
-
Registreer je nu voor 'Make geospatial matter 2021'
Op 14 oktober houdt IMAGEM de jaarlijkse conferentie Make Geospatial Matter in de Jaarbeurs in Utrecht. We laten je zien hoe je de stap van datagedreven naar contextbewuste besluitvorming maakt aan de hand van geavanceerde locatie-intelligentie, zoals slimme combinaties van Digital Twins en het automatiseren van inspectieprocessen en sturingsinformatie.
-
De impact van klimaatverandering analyseren
Klimaatverandering is al jaren een belangrijk en terugkerend thema, zowel in het nieuws als de politiek en het bedrijfsleven. Op (inter)nationaal niveau wordt gesproken over de kosten, oorzaken en gevolgen. Maar hoe zit dat op lokaal niveau? Hoe kan bijvoorbeeld een gemeente weten wat voor invloed de klimaatverandering en adaptatiemaatregelen hebben op hun gebied? Met satellietbeelden.
-
Nieuwe webinars: Tech en Kennis Sessies
Doe meer met geospatial technologie. Voor dat de zomer begint, kan je weer deel uitmaken van een serie nieuwe, interactieve webinars, waarin we nieuwe technologie en handige mogelijkheden laten zien binnen onze oplossingen. Benieuwd wat we deze keer met je delen? Klik hieronder om de onderwerpen te zien en registreer meteen.
-
Imagem's populairste webcasts van 2020
door: Tieme de Jonge
In 2020 werd er veel thuisgewerkt, waardoor veel evenementen niet fysiek doorgingen. Wij gingen digitaal door en deelden informatie met u in de vorm van webcasts. Haal nog meer uit geospatial technologie en versnel de Digitale Transformatie van uw organisatie en klanten. Leer van experts en vakgenoten over onder meer mutatiesignalering, big datamanagement en het vereenvoudigen van alledaagse taken.
-
Maak het eenvoudig om vuurwerkoverlast te melden
door: Tieme de Jonge
Om de zorg te ontlasten heeft het kabinet de verkoop en het afsteken van vuurwerk de komende jaarwisseling verboden. Los van het feit dat het zeer wenselijk is om de druk bij de zorg weg te halen, is vuurwerkoverlast al jaren een groot probleem.
-
Imagem werkt samen met het Nationaal Smart City Living Lab
Nederland staat bekend een ‘early adopter’ en een ‘innovation hub’ te zijn waarbij het leidend is met wereldwijde ‘smart city’ projecten. Smart City projecten in Nederland hebben zo hun eigen uitdagingen waar het gaat om opschalen van smart city toepassingen en het structureel organiseren van smart cities in Nederland.