zoeken binnen de website

partnerweblogs

 • Zonder technische kennis met locatie technologie werken

  door: Patrick de Groot

  Datagedreven sturing vraagt tegenwoordig om snelle en geautomatiseerde verwerking van sensorinformatie, waarmee een fenomeen of verandering duidelijk inzichtelijk wordt gemaakt. Als beheerder of inspecteur zou het fijn als je alleen nog maar het finale oordeel hoeft te geven.

 • Versnel uw digitale transformatie bij Make Geospatial Matter Online 2020

  door: Tieme de Jonge

  plaatje bij IMAGEM Make Geospatial Matter

  Tijdens Make Geospatial Matter Online op donderdag 1 oktober 2020 laten we zien hoe uw organisatie zich kan versnellen in digitale transformatie. Dit jaar is ons jaarlijkse conferentie voor het eerst online. Zo kan ons conferentie dit jaar gewoon doorgaan. Dan wel in een andere vorm, want daar kunnen we niet omheen. Corona heerst nog steeds in Nederland en om het zekere voor het onzekere te nemen, besloten we om het evenement dit jaar online te organiseren.

 • De Schouw in de Cloud

  door: Tieme de Jonge

  man achter beeldscherm

  Overheidsorganisaties vertrouwen op processen en inputdata om betrouwbaar en nauwkeurig te kunnen opereren. De meeste processen worden voortdurend geoptimaliseerd om relevant te blijven, maar blijven soms arbeidsintensief van aard – deze kosten tijd, middelen en geld. Met Schouw M.App kunnen veel van dit soort processen bij waterschappen geautomatiseerd worden.

 • Hoe beheren en delen van ruimtelijke informatie voor gemeenten en waterschappen sneller kan

  door: Tieme de Jonge

  Beeld bij verhaal IMAGEM over ERDAS APOLLO

  Veel overheidsinstellingen hebben vaak te maken met grote hoeveelheden geografische informatie. Bijvoorbeeld bij waterschappen voor het integraal waterbeheer door middel van luchtfoto’s of bij gemeenten om hun basisregistraties op orde te krijgen.

 • De kloof van data-analyse overbruggen

  door: Wouter Brokx

  brug over het water

  Locatiedata zijn standaard geworden voor zowel bedrijven als consumenten. Maar waar consumenten een vrij snelle digitale ontwikkeling doormaken onder invloed van de grote technologie reuzen, gaat de digitale transformatie bij de overheid en het bedrijfsleven een stuk langzamer.

 • Energietransitiedashboard helpt lokale overheid duurzame doelen te behalen

  door: Tieme de Jonge

  Windmolens

  Nederland verandert, met name op het gebied van milieu. We streven naar een milieuvriendelijke samenleving. ‘Groen’ zijn heeft een enorme impact op ons dagelijks leven. Denk aan recyclen, de fiets pakken of korter douchen. Samen maken we een verschil. Maar hoe zit het met projecten die van invloed zijn op de klimaatverandering op nationaal niveau?

 • Voorbereiden op de gevolgen van wateroverlast

  door: Tieme de Jonge

  Hoog water

  Nederland is met gemiddeld 847 mm aan neerslag per jaar een nat land. Straten die blank staan en ondergelopen kelders door hevige regenbuien maken het Nederlands klimaat tegenwoordig zo typerend. En volgens het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) zal de jaarlijkse neerslag alleen maar toenemen door de klimaatverandering.

 • Eén platform om de effecten van het beleid op de uitstootgassen te monitoren

  door: Tieme de Jonge

  Stikstofverhaal - IMAGEM

  Boerenprotesten, de bouwsector, maximumsnelheid op de snelweg. Als er iets het nieuws domineerde eind 2019 dan waren het wel de stikstofmaatregelen.

 • Bodemdaling: breng deformatie bij assets eenvouding in kaart

  door: Tieme de Jonge

  bodemdaling

  De opwarming van de aarde is en blijft een hot topic en het zal in Nederland een grote impact hebben. Maar er is nog een andere uitdaging die net zo belangrijk is: bodemdaling.

 • Geef uw burgers de mogelijkheid om vuurwerkoverlast aan te pakken

  door: Tieme de Jonge

  Vuurwerk

  In 2011 lanceerde GroenLinks een initiatief dat burgers in staat stelt aangifte te doen van vuurwerkoverlast bij ‘Meldpunt Vuurwerkoverlast’. In november 2018 maakte het meldpunt bekend dat ze stopten.

 • Waarom Forrester Hexagon op de lijst van aanbieders van locatie intelligentie platforms heeft gezet

  Imagem

  Met trots kondigen wij aan dat Hexagon is opgenomen in het exclusieve ‘Now Tech van Forrester: Location Intelligence Technologies, Q3 2019 rapport’.

 • De burger als informatiebron: Melden van Vuurwerkoverlast

  door: Tieme de Jonge

  Vuurwerkapp

  Oud en Nieuw is een tijd voor feesten, maar dit gaat jammer genoeg gepaard met overlast door vuurwerk. Naast dat vuurwerk slecht is voor het milieu en de luchtkwaliteit, is het ook gevaarlijk. Ze kunnen brand, schade, brandwonden of erger veroorzaken.

 • Datagedreven besluitvorming bij gemeenten met behulp van burgerparticipatie

  door: Yashita Arora

  OV en smartphone

  Melden van incidenten en problemen waarbij crowdsourcing wordt ingezet, kan helpen om bestuur en toezicht te verbeteren. Wordt er in uw gemeente veel geklaagd over te hard rijden in woonwijken, zwerfafval, kapotte verlichting, enzovoort? Benut dan deze klachten door ze in te zetten als een effectief middel om de leefomgeving te verbeteren.

 • Gemeente Almere maakt uitslag verkiezingen inzichtelijk

  door: Yashita Arora

  Almere

  Op 21 maart j.l. werden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden in 335 gemeenten. Burgers stemmen om de nieuwe raad te kiezen voor de komende vier jaar. Almere heeft meer van 200.000 inwoners en ongeveer 45% heeft hun stem uitgebracht in een van de 98 stembureaus.