zoeken binnen de website

partnerweblogs

 • Data van 150 miljoen kilometer ver

  door: Harald Gortz

  Na een periode van droogte, vielen er een paar flinke regenbuien en alles zag er direct een stuk frisser uit. Maar de grond bleef droog, zelfs na veel regen. Met remote sensing en door slimme dingen doen met data, kunnen we er samen voor zorgen dat uitdagingen als droogte, stedelijke temperatuur en wateroverlast opeens kansen worden. Nieuwsgierig? Kom dan op 13 oktober naar Make Geospatial Matter.

 • Een premium digital twin

  Aan het eind van dit jaar maakt Cyclomedia met 3DNL elke gemeente in Nederland gedetailleerd beschikbaar in 3D. Cyclomedia biedt 3DNL aan in Street Smart, het eigen platform voor toegang tot alle datasets. IMAGEM combineert Cyclomedia data in een zelf samen te stellen viewer, zo komen cyclorama’s, luchtfoto’s, puntenwolken en 3DNL allemaal samen.

 • Make Geospatial Matter 2022: geo in de schijnwerpers

  We zijn alweer bij de zesde editie van ons evenement Make Geospatial Matter. Voor velen van ons team het hoogtepunt van het jaar waar we met z’n allen naar uitkijken. Een dag waarin we geo een extra warm hart toedragen en de bezoekers allerlei mooie dingen laten zien. Het is het resultaat van een knap staaltje teamwork en samenwerking met onze klanten.

 • HxGN Live - A Smart Digital Reality

  door: Niels de Graaf

  Vorige week heb ik samen met enkele van mijn relaties de HxGN Live gebruikersconferentie in Las Vegas mogen bezoeken. Het was fantastisch en indrukwekkend. Je leert, netwerkt en werkt, maar er is gelukkig ook tijd om van de prachtige omgeving en de sfeer te genieten.

 • “Zullen we een brommertje bellen?”

  door: Patrick de Groot

  Herken je dit? Je hebt een drukke werk- of schoolweek achter de rug, niemand heeft zin om te koken. 20 jaar geleden werd er gewoon gekookt, geen gezeur. 10 jaar geleden reed je naar de snackbar. En vandaag bel je een brommertje. Waarom? Omdat het kan en dit de minste moeite kost.

 • Zonder technische kennis met locatie technologie werken

  door: Patrick de Groot

  Datagedreven sturing vraagt tegenwoordig om snelle en geautomatiseerde verwerking van sensorinformatie, waarmee een fenomeen of verandering duidelijk inzichtelijk wordt gemaakt. Als beheerder of inspecteur zou het fijn als je alleen nog maar het finale oordeel hoeft te geven.

 • Versnel uw digitale transformatie bij Make Geospatial Matter Online 2020

  door: Tieme de Jonge

  plaatje bij IMAGEM Make Geospatial Matter

  Tijdens Make Geospatial Matter Online op donderdag 1 oktober 2020 laten we zien hoe uw organisatie zich kan versnellen in digitale transformatie. Dit jaar is ons jaarlijkse conferentie voor het eerst online. Zo kan ons conferentie dit jaar gewoon doorgaan. Dan wel in een andere vorm, want daar kunnen we niet omheen. Corona heerst nog steeds in Nederland en om het zekere voor het onzekere te nemen, besloten we om het evenement dit jaar online te organiseren.

 • De Schouw in de Cloud

  door: Tieme de Jonge

  man achter beeldscherm

  Overheidsorganisaties vertrouwen op processen en inputdata om betrouwbaar en nauwkeurig te kunnen opereren. De meeste processen worden voortdurend geoptimaliseerd om relevant te blijven, maar blijven soms arbeidsintensief van aard – deze kosten tijd, middelen en geld. Met Schouw M.App kunnen veel van dit soort processen bij waterschappen geautomatiseerd worden.

 • Hoe beheren en delen van ruimtelijke informatie voor gemeenten en waterschappen sneller kan

  door: Tieme de Jonge

  Beeld bij verhaal IMAGEM over ERDAS APOLLO

  Veel overheidsinstellingen hebben vaak te maken met grote hoeveelheden geografische informatie. Bijvoorbeeld bij waterschappen voor het integraal waterbeheer door middel van luchtfoto’s of bij gemeenten om hun basisregistraties op orde te krijgen.

 • De kloof van data-analyse overbruggen

  door: Wouter Brokx

  brug over het water

  Locatiedata zijn standaard geworden voor zowel bedrijven als consumenten. Maar waar consumenten een vrij snelle digitale ontwikkeling doormaken onder invloed van de grote technologie reuzen, gaat de digitale transformatie bij de overheid en het bedrijfsleven een stuk langzamer.

 • Energietransitiedashboard helpt lokale overheid duurzame doelen te behalen

  door: Tieme de Jonge

  Windmolens

  Nederland verandert, met name op het gebied van milieu. We streven naar een milieuvriendelijke samenleving. ‘Groen’ zijn heeft een enorme impact op ons dagelijks leven. Denk aan recyclen, de fiets pakken of korter douchen. Samen maken we een verschil. Maar hoe zit het met projecten die van invloed zijn op de klimaatverandering op nationaal niveau?

 • Voorbereiden op de gevolgen van wateroverlast

  door: Tieme de Jonge

  Hoog water

  Nederland is met gemiddeld 847 mm aan neerslag per jaar een nat land. Straten die blank staan en ondergelopen kelders door hevige regenbuien maken het Nederlands klimaat tegenwoordig zo typerend. En volgens het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) zal de jaarlijkse neerslag alleen maar toenemen door de klimaatverandering.

 • Eén platform om de effecten van het beleid op de uitstootgassen te monitoren

  door: Tieme de Jonge

  Stikstofverhaal - IMAGEM

  Boerenprotesten, de bouwsector, maximumsnelheid op de snelweg. Als er iets het nieuws domineerde eind 2019 dan waren het wel de stikstofmaatregelen.

 • Bodemdaling: breng deformatie bij assets eenvouding in kaart

  door: Tieme de Jonge

  bodemdaling

  De opwarming van de aarde is en blijft een hot topic en het zal in Nederland een grote impact hebben. Maar er is nog een andere uitdaging die net zo belangrijk is: bodemdaling.

 • Geef uw burgers de mogelijkheid om vuurwerkoverlast aan te pakken

  door: Tieme de Jonge

  Vuurwerk

  In 2011 lanceerde GroenLinks een initiatief dat burgers in staat stelt aangifte te doen van vuurwerkoverlast bij ‘Meldpunt Vuurwerkoverlast’. In november 2018 maakte het meldpunt bekend dat ze stopten.

 • 1
 • 2