zoeken binnen de website

Partnerpagina Imagem

We zijn IMAGEM

Wij zijn vertalers en locatie-intelligentie is ons domein.
Wij zijn nieuwsgierig en moedig in alles wat wij doen. Door bedrevenheid en vakmanschap verbinden wij ruimte, tijd en schaal. Wij omarmen verandering en durven te wagen aan een ecosysteem van innovatie en co-creatie dat de kloof overbrugt tussen de echte wereld en de digitale wereld.
We helpen onze klanten inzichten te verkrijgen door complexe, ruimtelijke vraagstukken op te lossen door middel van innovatieve en geavanceerde locatie-intelligentie oplossingen. Door onze expertise en innovatieve technologie automatiseren, visualiseren, analyseren en vertalen we data naar sturingsinformatie; waardoor u op feiten gebaseerde beslissingen kunt nemen.
Voor meer informatie: www.imagem.nl


Eén platform om de effecten van het beleid op de uitstootgassen te monitoren

door: Tieme de Jonge, 3 februari 2020

Stikstofverhaal - IMAGEM

Boerenprotesten, de bouwsector, maximumsnelheid op de snelweg. Als er iets het nieuws domineerde eind 2019 dan waren het wel de stikstofmaatregelen.

lees meer

Alle data zijn verbonden in ruimte en tijd

door: Wouter Brokx, 17 januari 2020

aarde bekeken vanuit de ruimte

In 1969 zette de mens voor het eerst voet op de maan. Met de woorden ‘one small step for man, a giant leap for mankind’ gaf Neil Armstrong goed weer hoe groot de stap voorwaarts was. Vijftig jaar later versnelt de technologische ontwikkeling verder.

lees meer

Bodemdaling: breng deformatie bij assets eenvouding in kaart

door: Tieme de Jonge, 19 december 2019

bodemdaling

De opwarming van de aarde is en blijft een hot topic en het zal in Nederland een grote impact hebben. Maar er is nog een andere uitdaging die net zo belangrijk is: bodemdaling.

lees meer

Geef uw burgers de mogelijkheid om vuurwerkoverlast aan te pakken

door: Tieme de Jonge, 19 november 2019

Vuurwerk

In 2011 lanceerde GroenLinks een initiatief dat burgers in staat stelt aangifte te doen van vuurwerkoverlast bij ‘Meldpunt Vuurwerkoverlast’. In november 2018 maakte het meldpunt bekend dat ze stopten.

lees meer

Waarom Forrester Hexagon op de lijst van aanbieders van locatie intelligentie platforms heeft gezet

13 november 2019

Imagem

Met trots kondigen wij aan dat Hexagon is opgenomen in het exclusieve ‘Now Tech van Forrester: Location Intelligence Technologies, Q3 2019 rapport’.

lees meer

De burger als informatiebron: Melden van Vuurwerkoverlast

door: Tieme de Jonge, 28 oktober 2019

Vuurwerkapp

Oud en Nieuw is een tijd voor feesten, maar dit gaat jammer genoeg gepaard met overlast door vuurwerk. Naast dat vuurwerk slecht is voor het milieu en de luchtkwaliteit, is het ook gevaarlijk. Ze kunnen brand, schade, brandwonden of erger veroorzaken.

lees meer

Waterschap efficiënter met datagedreven schouw

24 oktober 2019

waterbeheer

Meer doen met minder middelen is een uitdaging voor vrijwel alle overheidsorganisaties. Het beheer van grote arealen met een beperkt aantal medewerkers dwingt waterschappen om prioritering aan te brengen in het veldwerk. Dit betekent niet dat gestelde doelen niet gehaald kunnen worden. Het betekent wel dat je slimme oplossingen moet inzetten om een hogere efficiëntie te bereiken. Zo verdubbelde Waterschap Drents Overijssel Delta met de inzet van machine learning de accuratesse van het veldwerk.

lees meer

De burger als informatiebron

door: Yashita Arora, 26 april 2019

IMAGEM - smartphone

Een gezamenlijk doel van onze 355 gemeenten en hun burgers is het creëren en behouden van een veilige en leefbare omgeving. Dit betekent snelheidscontroles in woonwijken, straten zonder zwerfvuil, werkende straatverlichting, verzorgde groenvoorzieningen en nog veel meer. Dit klinkt als een simpel en eenvoudig doel, maar in werkelijkheid is het een gigantische onderneming voor alle betrokkenen.

lees meer

Datagedreven besluitvorming bij gemeenten met behulp van burgerparticipatie

door: Yashita Arora, 17 april 2019

OV en smartphone

Melden van incidenten en problemen waarbij crowdsourcing wordt ingezet, kan helpen om bestuur en toezicht te verbeteren. Wordt er in uw gemeente veel geklaagd over te hard rijden in woonwijken, zwerfafval, kapotte verlichting, enzovoort? Benut dan deze klachten door ze in te zetten als een effectief middel om de leefomgeving te verbeteren.

lees meer

Van grijs naar groen

Energietransitie-dashboard

4 februari 2019

Imagem

De overheid heeft een ambitieuze energietransitie voor ogen: Nederland moet van grijs naar groen. Een enorme uitdaging, zeker voor lokale overheden. Locatie-intelligente technologie biedt hulp bij de overgang naar een milieuvriendelijke toekomst.

lees meer