
zoeken binnen de website
Partnerpagina Imagem
We zijn IMAGEM
Wij zijn vertalers en locatie-intelligentie is ons domein.
Wij zijn nieuwsgierig en moedig in alles wat wij doen. Door bedrevenheid en vakmanschap verbinden wij ruimte, tijd en schaal. Wij omarmen verandering en durven te wagen aan een ecosysteem van innovatie en co-creatie dat de kloof overbrugt tussen de echte wereld en de digitale wereld.
We helpen onze klanten inzichten te verkrijgen door complexe, ruimtelijke vraagstukken op te lossen door middel van innovatieve en geavanceerde locatie-intelligentie oplossingen. Door onze expertise en innovatieve technologie automatiseren, visualiseren, analyseren en vertalen we data naar sturingsinformatie; waardoor u op feiten gebaseerde beslissingen kunt nemen.
Voor meer informatie: www.imagem.nl
Smart city, yes you can
24 april 2018

Smart cities, big data, Internet of Things, blockchain, zo maar een aantal begrippen waar gemeentelijke organisaties pilots op loslaten om te laten zien hoe innovatief ze zijn. De pilots zijn zeker innovatief als de insteek is om te laten zien wat de techniek allemaal niet kan. Maar dat zou niet het uitgangspunt moeten zijn. Wat vaak ontbreekt is de connectie met een dieperliggende vraag.
Imagem werkt samen met het Nationaal Smart City Living Lab
22 februari 2018

Nederland staat bekend een ‘early adopter’ en een ‘innovation hub’ te zijn waarbij het leidend is met wereldwijde ‘smart city’ projecten. Smart City projecten in Nederland hebben zo hun eigen uitdagingen waar het gaat om opschalen van smart city toepassingen en het structureel organiseren van smart cities in Nederland.
Voorspel de juiste vraag
5 februari 2018

Er bestaan geen domme vragen. Mensen worden steeds slimmer door vragen te stellen, want elk antwoord roept nieuwe vragen op. Locatie zal daarin een steeds belangrijkere rol spelen.
NedGraphics en Imagem werken samen aan hoogwaardige locatie intelligentie oplossingen op basis van Smart M.App technologie
22 januari 2018

Imagem en NedGraphics zijn recent een strategische samenwerking aangegaan rond Smart M.App technologie. Vanuit deze samenwerking zullen beleidsmakers en managers geholpen worden om data gedreven besluitvorming in hun beleid optimaal toe te passen.
Imagem verbindt en transformeert
door: Patrick de Groot, 13 november 2017

Geo-informatie is niet langer een nichemarkt voor specialisten. Slimme apps ontsluiten omgevingsinformatie die waardevol is voor veel (overheids)organisaties. Vooral als die gegevens zijn ingebed in een platform, dat uit verschillende stromen een samenhangend en voor beslissers relevant beeld creëert.
Sturen op visuele data
door: Corry Daalhof, 29 augustus 2017

De overheid gebruikt data om beleid op af te stemmen, calamiteiten voor te zijn of om beslissingen op te baseren. In Nijmegen, Almere en het Hoogheemraadschap van Delfland bieden visuele data letterlijk zicht op het beleid.
Datagedreven beslissen in Almere
door: Jeroen Aarts, 17 mei 2017

Wie ten volle gebruik wil maken van alle informatie binnen de eigen organisatie, kan niet vertrouwen op losse en statische presentaties. De gemeente Almere probeert de gegevens op dynamische wijze een gezicht te geven.
Presenteren is vaak statisch informeren
door: Jeroen Aarts, 17 maart 2017

Het risico van statisch presenteren is dat de vele andere vragen onbeantwoord blijven. De gebruiker krijgt daarbij niet de mogelijkheid zijn specifieke context te gebruiken in combinatie met de getoonde gegevens. Wat zou er gebeuren wanneer de gebruiker zelf de data bij elkaar brengt in één overzicht?
Beter inzicht in de luchtkwaliteit van Nijmegen
door: Niels van de Graaf, 30 januari 2017

De gemeente Nijmegen wilde bij de geplande aanpak van enkele verkeersknelpunten hard maken dat de luchtkwaliteit daarbij niet zou verslechteren. Dit vormde het startpunt voor het opzetten van een burger-sensor-netwerk. Overheid én inwoners kunnen daarbij over dezelfde data beschikken.
Basisregistratie op orde
Waterschap Hunze en Aa’s is voorbereid op toekomstbestendig basisregistratiebeheer.
door: Patrick de Groot, 24 oktober 2016

Hunze en Aa’s is met meer dan 200.000 hectare een van de grotere waterschappen in Nederland. Waterschappen zorgen voor integraal waterbeheer, waarbij veiligheid, voldoende en schoon water centraal staan. Naast deze primaire taken zijn waterschappen ook één van de bronhouders voor de BGT. Met zo’n 315 medewerkers en vele externe stakeholders, die allemaal in meer of mindere mate gebruik maken van geo-informatie, is eenvoudige en snelle toegang tot deze data essentieel en dient deze data accuraat bijgehouden te worden.