zoeken binnen de website

Partnerpagina Imagem

App Melden Vuurwerkoverlast

artikelen | 11 december 2018

Het is weer bijna Oud en Nieuw. Het feest waarbij we traditioneel het nieuwe jaar in knallen. Voor velen het hoogtepunt van het jaar, voor veel anderen ook een tijd waarin overlast wordt ervaren door het afsteken van vuurwerk. IMAGEM heeft hiervoor de ‘App Melden Vuurwerkoverlast’. Melden kan anoniem en is conform de privacywet (AVG). Na het openen van de app is een melding binnen 4 klikken gedaan.

Vuurwerk is niet alleen mooi en spannend, maar leidt ook tot lawaaihinder en zorgt voor pieken in de schade- en letselcijfers. Het afgelopen jaar zijn meer dan 48.000 gerapporteerde meldingen van vuurwerkoverlast ontvangen. En elk jaar worden dat er meer en meer. Overlast die wordt ervaren in de vorm van lawaai, schade, letsel en angststoornissen bij zowel mens als dier.

In 2011 is er een initiatief gelanceerd waarmee het voor burgers mogelijk werd om overlast te melden via Meldpunt Vuurwerkoverlast. In november 2018 is het Meldpunt Vuurwerkoverlast opgeheven. Volgens de initiatiefnemers is het meldpunt niet meer nodig nu de politiek geregeld heeft dat gemeenten het afsteken van vuurwerk aan banden kunnen leggen.

In Nederland is het toegestaan om vuurwerk af te steken binnen het tijdvak dat loopt van 31 december 18:00 uur tot 1 januari 02:00 uur, voor zover er geen andere beperkingen gelden zoals een vuurwerkvrije zone.
Omdat vuurwerk door velen en op veel verschillende plekken wordt afgestoken, leunen gemeenten sterk op het melden van vuurwerkoverlast door burgers. Hoe maak je het je burgers makkelijk om op een veilige, anonieme wijze een relevante melding te doen?

IMAGEM heeft hiervoor de ‘App Melden Vuurwerkoverlast’. Melden kan anoniem en is conform de privacywet (AVG). Na het openen van de app is een melding binnen 4 klikken gedaan. De app is voor burgers gratis is te downloaden op hun smartphone.

Ook voor gemeenten is de app Melden Vuurwerkoverlast een voordelige en simpele oplossing met veel voordelen. De oplossing is volledig Cloud-based, en direct klaar voor gebruik. De gemeente krijgt direct inzicht in de aard en locatie van de melding op basis van een geografisch dashboard. De betrokken BOA’s hebben met deze app een effectief middel voor toezicht op en handhaving van het gebruik van vuurwerk in hun gemeenten.

Daarnaast blijft al data eigendom van de gemeente, zodat zij deze data (historisch en actueel) kunnen inzetten voor verschillende analyses. Verder is de app schaalbaar en kan de gemeente hetzelfde abonnement ook voor vele andere meldingencategorieën inzetten.

Meer over onze oplossing kunt u teruglezen op www.imagem.nl/vuurwerkoverlast. Neem vandaag nog contact met ons op voor een demo. Stuur een e-mail naar info@imagem.nl of bel 010 420 0830.

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.